Rács mögé küldött férfi-prostik Miskolcon

Miskolc – Megelégelte a bíróság a két miskolci férfi prostituált sorozatos törvénysértéseit, és a rendőrség által őrizetbe vett törvénysértőket most három hétre a rács mögé küldték.

A két miskolci férfi prostituált pénzbüntetés helyett elzárást kapott. Azt remélik ettől, hogy visszatartó hatása lehet a jövőben a hasonló szabálysértések elkövetésétől. Nem lehet csak úgy packázni a rendőrséggel és a törvénnyel.

A tiltott kéjelgés szabálysértésnek számít, amiért általában pénzbüntetés szabható ki. EZ a szabálysértés azonban a súlyosabbak közé tartozik, amelyek megítélése a helyi bíróságokra tartozik. A tapasztalat szerint azonban a pénzbüntetés nem igazán hatásos. Vagy kifizetik vagy nem sem, de minden marad a régiben. A törvény azonban lehetőséget biztosít arra is, hogy a bíró ne pénzbírsággal, hanem két hónapig terjedő elzárással sújtsa az elkövetőt. Több elzárással is sújtható cselekmény elkövetése esetén pedig akár kilencven napra is nőhet a rács mögé küldés ideje.

Cikkünkben szereplők esetében három hétre szól az elzárás ideje. A napokban őrizetbe vett férfiak Miskolcon a Szinva és Fonoda utcák kereszteződésénél kínálták bájaikat. Valamikor a Szinva utca meghatározott szakaszon volt az országban egyetlenként kijelölt türelmi zóna. Az egyedül álló kezdeményezés egy ideig jól működött, ugyanis türelmi zóna léte esetén csak ott szabad szexuális szolgáltatást felkínálni. Valami miatt azonban az önkormányzat törölte a türelmi zónát, vagy most gyakorlatilag a város egész területén űzhető az ipar ott, ahol a törvény azt nem tiltja. Például iskola, templom, közintézmény, főúttól száz méteres távolságon belül nem állhatnak, vagy állhatnának kurvák és férfi prostituáltak. A két szex-szolgáltató férfit egyébként most nem a helymegválasztása miatt vonták lejárás alá, hanem azért, mert nem rendelkeztek a prostituáltak számára szükséges és előírt egészségügyi orvosi igazolásokkal.

Ráadásul mindkettőjüket két éven belül többször büntették már meg tiltott kéjelgés miatt. Az egyikük ellen például most is tíz ilyen szabálysértés miatt folyik eljárás. A bíróság ezért alkalmazta az elzárás intézményét. Gyakorlatilag három hétre kivonta őket a forgalomból. A hatályos törvény alapján egyébként jelenleg a járművezetés az eltiltás tartama alatt, a garázdaság, a veszélyes fenyegetés, a rendzavarás, az önkényes beköltözés, továbbá a tulajdon elleni szabálysértések közül a mező- és erdőgazdasági lopás szabálysértések elkövetői, valamint a tiltott kéjelgés sújthatóak elzárással. Ez utóbbi szabálysértésnél az elmúlt évben minden második elkövetővel szemben született elzárást elrendelő határozat. Tavaly a szabálysértő prostituáltak átlagosan közel félszáz napot töltöttek rács mögött – tudatta a B.-A.-Z. MegyeiRendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának illetékese.

Kapcsolódó cikkek: