Rács mögé kerülnek

Három olyan sofőr ügyében hozott ítéletet kedden a Debreceni Városi Bíróság, akik úgy ültek volán mögé, hogy sosem volt jogosítványuk.

Mint Juhászné Kiss Katalin százados, a debreceni rendőrkapitányság szóvivője elmondta, mindegyiküket múlt szombat este kapták el és ráadásul már el is voltak tiltva a járművezetéstől.

A bíróság tájékoztatása szerint, azt a 37 éves debreceni férfit, akit a Kishegyesi úton, ittasan füleltek le – 10 hónapos, jövő júniusig szóló eltiltását szegte meg – 25 nap elzárásra ítélték. Egy 28 éves szintén debreceni férfi – őt korábban 3 év eltiltással sújtották – a Balaton és Csordás utcák kereszteződésében anyagi káros baleset részese volt.

Az általa megfújt szonda ugyancsak pozitívnak bizonyult. Az illetőre a gyorsított eljárás keretében hozott ítélettel 10 nap elzárást szabtak ki. A harmadik gépkocsivezetőt – egy 21 éves debreceni fiatalembert – a Vámospércsi úton intették le a rendőrök. Ő is 3 éves eltiltását hagyta figyelmen kívül, amiért 40 napra kerül rács mögé.

A két ittas vezető ügyében még folyik a büntetőeljárás az alkoholfogyasztás miatt, vagyis a bíróság most csak az eltiltás hatálya alatti járművezetés miatt ítélkezett.