Rabszolgatartás Kisvárdán

Fizetés nélkül kellett dolgoznia, a pincében lakott és munkaadójának udvarát is csak engedéllyel hagyhatta el egy 50 éves férfi Kisvárdán. A gyanú szerint rendszeresen megverték és fenyegették.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendõr-fõkapitányság tájékoztatása szerint a férfi nõvére tett feljelentést kedden. A Kisvárdai Rendõrkapitányság meghallgatta a rabszolgaként tartott férfit, aki elmondta, hogy januárban önként költözött munkaadójához, mezõgazdasági és javítási munkákat vállalt. Kezdetben napszámot kapott, a fizetések azonban elmaradtak, a verések pedig rendszeressé váltak. A Szent László hegyi ingatlanról alig mozdulhatott ki, a tulajdonos állítólag megfenyegette, megöli, ha nem megy vissza. A rettegõ férfi nem mert feljelentést tenni, pedig nemrég egy csavarhúzóval úgy fülön ütötték, hogy nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

A személyi szabadság megsértésével és súlyos testi sértéssel gyanúsított 29 éves férfi tagadja a bûncselekményeket. Azt állítja, õ rendesen fizetett, sosem verte munkását, az ügyetlensége miatt sérült meg többször, fülét pedig megcsípte valami.