Rabolni akart, majd lefejelte áldozatát a villamoson Miskolcon

Miskolc – A rendőrök negyed órán belül elfogták azt a fiatalkorú támadót, aki egy tömegközlekedési eszközön akarta kirabolni hasonló korú társát Miskolcon.

Rablás bűntett kísérlet elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság 2014. június 6-án akkor még ismeretlen tettessel szemben.

A rendőrség ügyeletére érkezett bejelentés szerint az elkövető 16 óra 20 perckor egy miskolci villamoson utazva bántalmazás kilátásba helyezésével megfenyegetett egy fiatalembert, hogy adja át neki mobiltelefonját és fülbevalóját. Miután a sértett nem volt hajlandó átadni értékeit, a támadó egy alkalommal arcon fejelte, majd a tömegközlekedési eszközről leszállt és a helyszínről távozott.

A 17 éves edelényi rablót pechére a villamosról ketten követték, így a kiérkező járőrök szinte azonnal, a bűncselekmény elkövetésétől számított negyedóra elteltével a Tiszai pályaudvaron elfogták, majd a rendőrkapitányságra előállították.

A gyanúsított kihallgatása során a bűncselekmény elkövetését beismerte, akit a rendőrség bűnügyi őrizetbe vett, majd előterjesztést tesz előzetes letartóztatásának indítványozására.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –