Rablóbanda a Sao Paolói állatkertben – tűzharc a parkban, majd egy busznál

Egy 15 fős fegyveres banda támadta meg a Sao Paolói állatkert személyzetét a hétvégén – közölte hétfőn a brazil média. Hírek szerint lövöldözés tört ki a bűnözök és a rendőrök között, egy rabló meghalt.

Brazil médiajelentések rendőrségi forrásokra hivatkozva azt közölték, hogy a banda tagjai egyenként mentek be az állatkertbe: jegyet vettek, és úgy viselkedtek, mintha ők is látogatók lennének. Miután bejutottak a biztonsági zónába, fegyvert rántottak, és összegyűjtötték a személyzet elérhető tagjait, majd kifosztották őket valamint az állatkert páncélszekrényét. 100 ezer brazil reált – átszámítva több mint kilenc millió forintot – zsákmányoltak.

Az egyik bűnöző lövéseket adott le valamiért, amikor a banda kifelé tartott. Ekkor pánik tört ki, a park környékén tartózkodó rendőrök pedig a helyszínre siettek. Tűzharc kezdődött a bűnözők és az egyenruhások között.

A rendőrség szerint a bűnözök többségének sikerült autókkal és motorokkal elmenekülniük, de hátrahagyták azt a társukat, aki miatt kitört a pánik. A magára maradt bűnöző felugrott egy zsúfolt buszra, amit a rendőrök körbekerítették, majd ismét tűzharc robbant ki, és a gengszter végül halálos lövést kapott. A rendőrség azt nem közölte, hogy a buszon utasai közül megsebesült-e valaki.