Rablást színlelt egy fiatalember, miután összetörte a családi autót

Szeged, 2012. május 21., hétfő (MTI) – Részegen összetörte szülei autóját egy üllési fiatal, majd azt színlelte, hogy elrabolták és összeverték; a húszéves férfi ellen két büntetőeljárás is indult – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-t.

 

Szenti Szabolcs elmondta, az elhagyott és összetört autót vasárnap hajnalban találták meg Ruzsa külterületén egy földúton. Amikor a rendszám alapján azonosított tulajdonos a rendőrökkel a helyszínre ment, a jármű hátsó ülés előtti padlón saját alvó fiára bukkant.

A fiatalember azt állította, előző éjszaka a ruzsai falunapon szórakozott, ahol két ismeretlen megtámadta, majd autójában elhurcolta. A bejelentés alapján a rendőrség rablás gyanúja miatt nyomozást rendelt el – közölte a százados.

Hamarosan kiderült azonban, hogy a férfi meséjéből semmi sem igaz. A fiatalember elismerte, csak kitalálta a történetet: a szórakozóhelyen erősen ittas állapotban összeszólalkozott valakivel, majd hazaindult, ám félve attól, hogy a rendőrök megállítják, a földutat választotta. Ott el is tévedt, és az autóval nekiment a vízelvezető árok szélének.

A baleset után elrejtette telefonját, nyakláncát, valamint az autóból kiszedett autósrádiót, és kitalálta, hogy kirabolták, hogy így fizettesse ki a biztosítóval a járműben keletkezett kárt.

A rendőrség a férfi ellen ittas járművezetés vétsége megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított, míg hatóság félrevezetése bűntette megalapozott gyanúja miatt büntetőfeljelentést tett a Szegedi Nyomozó Ügyészségen – tudatta a szóvivő.