Rablási kísérlet miatt elfogtak három fiatalt Miskolcon

Miskolc, 2015. július 15., szerda (MTI) – Elfogtak a rendőrök három fiatalt, akik még áprilisban egy dohányboltot, majd egy élelmiszerüzletet próbáltak meg kirabolni Miskolcon – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense szerdán az MTI-vel.

Szabó-Berdár Csilla elmondta: két rendbeli, csoportosan, felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett kísérletének gyanúja miatt indítottak eljárást a 20 éves, a 19 éves és a 16 éves miskolci lakos ellen.

A három fiatal módszere mindkét esetben ugyanaz volt: a bűncselekményt közösen kitervelték, majd egyikük egy késsel fenyegetőzve bement az adott kereskedésbe és a bevétel átadására szólította fel az alkalmazottakat, míg két társa a helyszín közelében figyelt.

A fenyegetéseknek azonban mindkét kereskedelmi egységben ellenálltak, így a támadók üres kézzel menekültek el; a rendőrök ezen a héten, hétfőn és kedden, egyenként fogták el őket. Mindhárman beismerő vallomást tettek, egyiküket a bíróság már előzetes letartóztatásba helyezte.

– MTI –
hirdetés


hirdet�s