Rablás Budapesten

Budapest – Rablás történt csütörtökön Budapest XIII. kerületében a Jászai Mari téren, az eddigi adatok szerint két ismeretlen férfi támadott meg egy 40 éves budapesti lakost, majd pénztárcáját, mobiltelefonját és személyes iratait elvették.

A rendőrök egy órán belül elfogták a tetteseket. A történtek után a tettesek a Jászai Mari térről a Pozsonyi utca irányába indultak el, a sértett azonban nem hagyta annyiban és utánuk indult, hogy értékeit visszaszerezze.

Miután utolérte támadóit, azok ismét bántalmazni kezdték, emiatt a földre került. Egy arra járó állampolgár a látottak alapján nyomban értesítette a rendőrséget. A helyszínre kiérkező XIII. kerületi járőrök a gyors adatgyűjtésnek, a helyszíni szemlének, valamint a sértett által adott személyleírásnak köszönhetően egy órán belül elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható SZ. L. 16 éves budapesti lakost az egyik XIII. kerületi szórakozóhelyen, majd egy fél órával később társa, F. J. 16 éves budapesti lakos került rendőrkézre a Hollán Ernőutcában.

Az ügyben a további eljárást rablás bűntette elkövetése megalapozott gyanúja miatt a – fiatalkorúak szabadlábon hagyása mellett – a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. Kerületi Rendőrkapitánysága folytatja le.