Rá sem lehetett ismerni a MEAFC-ra

Akt.:
MEAFC vs. Győr
MEAFC vs. Győr - © Fotó: MEAFC
Miskolc – A győriek idei első idegenbeli győzelmüket aratták a Körcsarnokban.

Igaz, hogy vállvédőben, de ott melegített a társakkal a felépülőben lévő Szögi is.

Timkó és Cole-Brinson pontjaival egész jól kezdte a házigazda (7-2) az igen kevés kosár jellemezte az első negyedet, ám a győriek, hórihorgas belső embereik révén tartották a lépést. A sok rontott dobás következtében leginkább második szándékokból érkező kosarak után minimális hazai előnnyel zárult az első tíz perc (14-11).

Szögi lendületes megmozdulásokkal jelezte, hogy sérülése a múlté, ám a felek közti távolság továbbra sem nőtt. A MEAFC folyamatosan kereste a legmegfelelőbb összeállítást, ám a győriek lerázásához szükséges ötös csak nem akart „megszületni”. Mindent elmond a negyed hatékonyságáról, hogy a roppant sovány eredményt úgy érték el a csapatok, hogy a büntetőkön kívül négy, illetve öt mezőnykosarat szereztek csupán (29-23).

A fordulás utáni Miskolc sem emlékeztetett saját magára. Több kósza labdát is az egyre magabiztosabbá váló vendégek szereztek meg, így a szakasz végére a lélektanilag fontos előnyt is magukhoz ragadták. Hozzátartozik a mérkőzés krónikájához, hogy 30 játszott perc után nem volt még a házigazdának sikeres hárompontosa (40-41).

A Győr kapta el lendületesebben a hajrát. Szépen járatott támadások végén fontos triplákkal hizlalták 10 pontosra előnyüket. A három és fél negyednyi ritmustalanság után túl későn észbe kapó miskolciaknak innen már nem volt visszaút. Hiába szerzett több labdát is a MEAFC, a munka során hamar kigyűlt az öt csapathibájuk, így az ekkor jó százalékkal büntetőző győriek december végén szerzett legutóbbi sikerük után ismét győzelmet ünnepelhettek (61-69).

Folytatás csütörtökön a Budapesti Honvéd otthonában.

Miskolci EAFC – Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 61-69 (14-11, 15-12, 11-18, 21-28)

Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, 250 néző. V.: Sallai, Gergely, Domán.

Miskolci EAFC: Drahos (10/3), Máté (7/3), Orliczki M. (-), Cole-Brinson (18), Timkó (6). Csere: Béres (1), Szepesi (-), Lippai (2), Takács (7), Szögi (8/3), Homoki (-), Orliczki B. (2). Vezetőedző: Walke Károly.

Győr: Puszta (13/3), Ruják (19/3), Gáll (2), Nárai (11/6), Horváth. Csere: Geiger (11/6), Domsitz (8), Gombás (5/3), Nagy. Edző: Csaplár-Nagy Ervin.

Walke Károly: – Felesleges mellé beszélni, totális kudarc a mai teljesítményünk. Hangemberek voltunk mögöttes mutatók nélkül. Nagyon nehéz helyzetbe hoztuk magunkat, a hátralévő három meccsen csak extra teljesítmény jelenthet számunkra rájátszás pozíciót. A szezon egyik legrosszabb játékát produkáltuk. Kiküldtük a mezt a pályára, ambíció nélkül, lassan, tompán kosaraztunk. Nem igazán értjük mi sem, a pályán kívül, hogy mi lehetett a fejekben, mert ez a hozzáállás nem volt méltó ehhez a csoporthoz. Elnézést kérünk a szurkolóktól ezért a produktumért, mert nem ezt érdemelték.