Helyi közélet

2011.11.29. 11:47

"Csodálatos légkörben fociztak" - ÉM-interjú Csányi Sándorral, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökével

Miskolc, Diósgyőr - A DVTK vs. Ferencváros NB I-es labdarúgó mérkőzést a helyszínen tekintette meg Csányi Sándor üzletember, a neves bankár-sportvezető, aki a találkozó után a klubházban készséggel válaszolt kérdéseinkre.

Miskolc, Diósgyőr - A DVTK vs. Ferencváros NB I-es labdarúgó mérkőzést a helyszínen tekintette meg Csányi Sándor üzletember, a neves bankár-sportvezető, aki a találkozó után a klubházban készséggel válaszolt kérdéseinkre.

ÉM: Elnök úr, még soha nem találkoztunk önnel Diósgyőrött! Inkognitóban jött, vagy előre bejelentette látogatását?

Csányi Sándor: Valóban nem jártam még soha a DVTK-nál, tehát éppen ideje volt, hogy ellátogassak a piros-fehérekhez. Ha nem haragszik meg, akkor elárulom, hogy az MLSZ elnöke „véletlenül” azért nem utazgat. Ennek jegyében természetesen szóltam Leisztinger Tamásnak, a klub tulajdonosának, hogy a helyszínen fogom megnézni a rangadót, amely iránt már hetekkel ezelőtt óriási érdeklődés nyilvánult meg. Átszerveztem egyéb programjaimat, sőt még egy televíziós felkérésemet is lemondtam annak érdekében, hogy itt lehessek.

ÉM: Élvezte az összecsapást?

Csányi Sándor: Igen, nagyon és ezt nem a kötelező udvariasság mondatja velem. Mert nézzük csak, mi kell a futballhoz: mindenekelőtt jó játék és sok gól. Mindkettő megvalósult, így a publikum – az eredménytől és a hovatartozástól függetlenül – megkapta azt, amire vágyott. Maga a játék is tetszett, hiszen fordulatokban gazdag és nyílt sisakos volt, szóval nem bántam meg, hogy vasárnap esti szórakozásul ezt a küzdelmet választottam.

ÉM: Itthoni találkozókat ritkán nézhet végig telt ház előtt!

Csányi Sándor: És persze ilyen káprázatos légkört! Ha kétszer ekkora a stadion, akkor is megtelik! Igencsak megmaradt bennem a kilencven perc hangulata.

ÉM: A válogatott mérkőzésein állandóan látjuk, azt viszont nem tudjuk, hogy a bajnokikat is kedveli-e?

Csányi Sándor: Természetesen! Járom az országot, a pályákat. Sok meghívást kapok, ezeknek igyekszem eleget tenni. Biztos vagyok benne, hogy Diósgyőrbe sem utoljárta utaztam. Bár mindenhol úgy szeretnék a labdarúgást, mint Miskolcon és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

ÉM: A hírek szerint mégiscsak lesz minden igényt kielégítő nemzeti stadionunk. Mikor kezdenek hozzá a leendő Puskás-aréna építéséhez?

Csányi Sándor: A kormány kedvező döntése már megszületett. Az bizonyos, hogy az új komplexum nem épül bele a jelenlegibe. Hamarosan kezdődik a tervezőmunka, építéséhez pedig valamikor jövőre foghatnak hozzá a kivitelezők. A stadionban 45 ezer szurkoló fér majd el.

ÉM: A DVTK is mindenképpen megérdemelné, hogy új stadiont kapjon!

Csányi Sándor: Az összefogás fontosságára hívom fel a figyelmet. A tulajdonos és a város szándékát jól egészíthetné ki a társasági adókedvezmény adta lehetőség. Akárhogyan lesz, a modernizációt addig folytatni kellene.

ÉM: Az MLSZ nem gondol a versenyrendszer átszervezésére?

Csányi Sándor: Ez örökzöld téma. Az biztos, hogy itthon a jelenlegitől kevesebb profi klubra van szükség, de azért gondolnunk kell a hagyományokra és a földrajzi elhelyezkedésre is. Mégis azon a véleményen vagyok, hogy ez a bizonyos átszervezés elkerülhetetlen.

ÉM: A sportágat befeketítik a fogadási csalások. Ezekről mi a véleménye?

Csányi Sándor: Az MLSZ egyet tehet és tesz is: minden létező eszközével támogatja az illetékes szerveket abban, hogy megtisztuljon a légkör és felelősségre vonják a csalásokban közreműködőket.

Kolodzey Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában