Quaestor – Jobbik: a Fidesz nyilatkozzon érintettségéről!

Budapest, 2015. július 16., csütörtök (MTI) – A Jobbik ismételten felszólította a fideszes országgyűlési képviselőket, valamint a jegybank vezetőit, hogy büntetőjogi felelősségüket vállalva nyilatkozzanak arról, személyesen, illetve családtagjaikon, gazdasági érdekeltségeiken keresztül nem menekítettek-e ki visszaélésszerűen pénzeket a Quaestor-ból a társaság csődje előtt.

Az ellenzéki párt követelését Volner János, Jobbik frakcióvezető-helyettese ismertette csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

Kiemelte, a Fidesz továbbra is titkolózik a Quaestor-ügyben és a banktitok mögé bújva nem teszi lehetővé az esetleges bennfentes kereskedelem vizsgálatát.

Volner János emlékeztetett, pártja képviselői korábban nyilatkoztak arról, hogy nem érintettek a Quaestor-botrányban, ismételt felszólításukat követően pedig ugyanezt várják a kormányoldaltól is.

A Jobbik emellett arra is felszólítja a kabinetet, hogy ne tegyen különbséget a csődbe jutott brókercégek ügyfelei között, hanem minden károsultnak egyforma mértékben nyújtson segítséget – tette hozzá.

Volner János kérdésre válaszolva hírlapi kacsának nevezte a Magyar Nemzet azon névtelen információt, amelyek arról szóltak, Novák Előd jövőre kikerülhet a párt elnökségéből. A Jobbik frakcióvezető-helyettese szerint a lap politikai megfontolásból próbál éket verni a Jobbik soraiba ugyanis a teljes elnökség úgy látja, Novák Elődnek helye van a párt vezetésében.

– MTI –További hírek a Magyarország kategóriából


hirdetés
hirdet�s