Putyin hatására félmeztelen villámcsődületet hirdetett meg az Instagramon “az orosz Zuckerberg”

Vlagyimir Putyin
Vlagyimir Putyin - © Fotó: mirror.co.uk
Moszkva – A Vlagyimir Putyin orosz elnökről készült félmeztelen szabadságos felvételektől megihletve, #PutinShirtlessChallenge címmel virtuális villámcsődületet hirdetett meg kedden az Instagramon Pavel Durov, “az orosz Zuckerberg”, a VKontaktye közösségi oldal és a Telegram üzenetközvetítő szolgáltató alapítója.

“Ha orosz vagy, akkor csatlakoznod kell #PutinShirtlessChallenge-hez. Két szabály van: se photoshop, se izompumpálás. Különben nem vagy alfa (hím)” – írta a Lenta.ru hírportál beszámolója szerint Durov, aki maga is közszemlére tette meztelen felsőtestét.

A felhívásra néhány óta leforgása alatt több százan reagáltak, ki kimunkált izmokról, ki derűs élethelyzetről készült felvételt megosztva. A részvevők között néhány vállakozó szellemű, felsőruházat nélküli nő is felbukkant.

A 2006-ban elindított VKontaktye (VK) a maga több mint 430 millió regisztrált felhasználójával mára Európa legnagyobb közösségi oldalává nőtte ki magát. A kormánykritikus Dozsgy televízió híroldala szerint az alapító Durovot, aki a 2011-2012-es tüntetések idején nem volt hajlandó blokkolni az ellenzéki felhasználókat, a Kremlhez közeli befektetők fokozatosan kiszorították, vezérigazgatói pozícióját 2014-ben veszítette el.

Júniusban a kódolt Telegramot blokkolással fenyegette meg az orosz tömegkommunikációs és távközlési hatóság (Roszkomnadzor) vezetője, Alekszandr Zsarov, sürgetve, hogy a szolgáltató vetesse nyilvántartásba magát és közölje a cégadatait.

Ebbe Durov végül több napi ellenállás után egyezett bele, de megtagadta a felhasználókra vonatkozó adatokhoz való hozzáférést.

– MTI –