Tucatnyi autóval takarították a havas utakat Borsodban

Akt.:
A Bükkben is kotortak (illusztráció)
A Bükkben is kotortak (illusztráció) - © Fotó: ÉM
Borsod-Abaúj-Zemplén – Csaknem 20 centiméteres hó esett hétfőn, elsősorban Miskolcot és környékét borította a fehér csapadék.

Tucatnyi géppel tisztította megyénk útjait hétfőn a Magyar Közút Zrt. Vasárnap este és hétfő hajnalban ugyanis csaknem 20 centiméteres hó hullott Miskolcra és környékére, ezért az úttisztítást már idejében el kellett kezdeni, hogy reggeli forgalomra járhatóak legyenek az utak. A főutak és az autópályák takarításával kora reggelre végzett a közútkezelő, délelőttre már csak a bükki települések felé vezető utak maradtak. Az időjárás azonban kora délutánra is adott munkát a közutasoknak, hiszen Miskolcon és környékén, valamint Putnok, Edelény körzetében újból elkezdődött a havazás, hószállingózás.

A közútkezelő ügyeletén megtudtuk, hétfő délután 12 gépük volt az utakon, fenn­akadást sehol nem okozott a havazás, elzárt település sem volt megyénkben. A főutakat hómentesítették, késő délután már csak a bükki utakon végeztek szélesítést, takarítást. A szakemberek abban reménykedtek, estére változik az időjárás, nem lesz több hó.

Inkább eső esik

Az időjárás-előrejelzés ebből a szempontból biztató, hiszen most pár napig nem kell számolnunk havazással, igaz, esős, borongós idő várható. A meteorológusok szerint kedden felhősebb lesz az ég, a minimum-hőmérséklet általában mínusz 7 és mínusz 2 fok között várható, de a derült, havas helyeken mínusz 10 fok körül valószínű. Szerdán napközben sokfelé várható csapadék, megélénkül, helyenként meg is erősödik a szél. A leghidegebb órákban mínusz 7 és 0 fok között lesz a hőmérséklet. Csütörtökön többnyire borult lesz az ég, de egyre kevesebb helyen, főként a Dunától keletre lehet csapadék, eső, havas eső, az Északi-középhegységben hó. A szél néhol megerősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 3, a legmagasabb hőmérséklet plusz 1 és 6 fok között alakul.

Napközben 7 fok

Pénteken újra lehet számítani havazásra, a minimum-hőmérséklet mínusz 7 és mínusz 2 fok között valószínű. Hétvégén felhős idő várható, főként a déli területeken vegyes halmazállapotú csapadékra is számítani lehet és időnként megerősödik a szél is. A leghidegebb órákban mínusz 6 és mínusz 1 fok között, napközben plusz 1 és 7 fok között alakul a hőmérséklet.

ÉMPutnok.
BOON.HU


hirdetés