Tehermentesítheti a nyári tábor a szülőket

Akt.:
Már most készülnek a nyárra (illusztráció)
Már most készülnek a nyárra (illusztráció) - © Fotó: Dreamstime
Miskolc – Az idén több mint húsz százalékkal jelentkeztek többen táborba, mint tavaly.

A február 10-től március 15-ig terjedő időszakban jelentősen megugrott a gyermektáborba jelentkezők száma a tavalyi évhez képest. Újdonság, hogy a táborozók több mint ötödét külföldön élő magyarok gyermekei teszik ki – olvasható a Táborfigyelő gyermektábor-összehasonlító portál közleményében.

A honlapon egyelőre regisztrált táborok közül összesen hetet rendeznek megyénkben, közülük kettőt Bogácson, egyet Miskolcon, Aggteleken, Nyékládházán, Mezőkövesden és Ózdon. Változatos tematikájú, 5 és 18 éves korosztály közöttiek számára meghirdetett, nagyobb részt bentlakásos lehetőségeket találunk: kézműves-, horgász-, kaland-, történelmi és készségfejlesztő tábort is. Az idén átalakulni látszó tendenciák okairól a weboldal vezetője, Tóth Béla beszélt lapunknak.

Meghirdették a felét

– Több mint tíz éve működik a Táborfigyelő.hu. 2018-ban 1700 turnust hirdettünk a portálon a nyár kezdetéig. Most tartunk hozzávetőleg 700-nál, és a lefedettség országos. A meghirdetett hetek számában nagyságrendileg nincs különbség, körülbelül ötven táborral van kevesebb, mint 2018-ban ilyenkor. Tavaly rekordot értünk el a jelentkezők számában, több mint 200 ezer gyermek nyaralt táborban legalább egy hetet, és az idei adatok már most kiugró számot mutatnak. A külföldi magyar szülőknek pedig fontos, hogy gyermekeik gyakorolják a nyelvet, és az európai színvonalú szervezést is értékelik – osztotta meg a portál vezetője.

ÉM-DA


Budapest - Már lehet jelentkezni a tavaszi és nyári ottalvós Erzsébet-táborokba, amelyekbe 20-150 fős csoportokat várnak - közölte az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány szerdán az MTI-vel. A közleményben azt írták, a tavaszi osztálykirándulásokra április 1-jéig, a nyári balatoni é...

Budapest - Az idén január 28-ától jelentkezhetnek online az iskolák, egyesületek az erdei, a vízi és a bringás egyhetes nyári vándortáborokba - jelentette be Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos pénteken, sajtótájékoztatón Budapesten. Hangsúlyozta, érdemes minél előbb je...Putnok.
BOON.HU


hirdetés