Ragályban megújult az általános iskola

Az ünnepélyes átadáson
Az ünnepélyes átadáson - © Fotó: ÉM
Ragály – Ablakokat és padlózatot cseréltek az iskolában, de néhány új eszköz beszerzésére is lehetőség nyílt.

Húszmillió forint felhasználásával fejlesztették a ragályi Balassi Bálint Általános Iskola tanulást segítő tereit. A Kazincbarcikai Tankerületi Központ által benyújtott felújítási szándékot tartották támogathatónak, így Ragályon régen várt munkák valósulhattak meg az elmúlt hónapokban.

Sokkal melegebb van

A fent említett összegből négy tanteremben a parkettát linóleumra cserélték, az épületen található 44 faablakot energiahatékony, műanyag nyílászárókkal váltották ki, valamint a lenti és a fenti folyosón is új padlózatot használhatnak a diákok és a pedagógusok. Emellett az ilyenkor szokásos festési utómunkákat is elvégezték.

– Megújult a környezetünk, sokkal komfortosabbá vált az iskolánk – újságolta örömmel Balázsné Kovács Ilona iskolaigazgató. – Az L-alakú épületünkben összesen nyolc tanterem található, kettő, amelyikben jelenleg felsősök tanulnak, már valóban megfelel a modern kor követelményeinek. A korábbiakhoz képest jóval melegebb van az iskolában, a nyílászárók cseréjének hatásait már most érezni lehet. Azt egyelőre nem tudjuk, hogy ez a fűtésszámlán milyen mértékben mutatkozik meg, de néhány hónap múlva ez is kiderül.

Székek, iskolapadok

Balázsné Kovács Ilona iskolaigazgató hozzátette: ugyancsak ennek a pályázatnak köszönhetően 80 darab új székkel és iskolapaddal gyarapodott az oktatási intézmény, emellett pedig öltözőszekrényeket is vásárolhattak.

ÉM-MEPutnok.
BOON.HU


hirdetés