Putnokon már veszélyes a levegő

Akt.:
Putnokon már veszélyes a levegő
Miskolc – Az ország északkeleti részén romlott a levegőminőség a szombati nap folyamán. A Levegőhigiénés Index alapján Putnokon veszélyes, Miskolcon, Sajószentpéteren egészségtelen, Kazincbarcikán és Egerben kifogásolt volt a levegő minősége.

Putnokon 21-e óta rossz ismét a levegőhigiénés index értéke és lépett 2-es, kifogásolt kategóriába a száló por koncentráció. 23-án és 26-án átlépett a 3-as, egészségtelen kategóriába, jelenleg a vasárnap reggeli mérések alapján a 4-es, veszélyes értéket is átlépte a levegőminőség.

Kazincbarcikán az elmúlt napokban nagyjából elfogadhatóak voltak az értékek, jelenleg a 2-es, kifogásolt kategóriában jár a mérés szerint.
Sajószentpéteren volt elfogadható és kifogásolt is az elmúlt napokban, jelenleg a 3-as, egészségtelen kategória értékeit mérik.
Miskolcon 22-én és 26-án mértek 2-es, kifogásolt értékeket, míg 23-án, és ma reggel a 3-es, egészségtelennek megfelelőt.
A Nemzeti Népegészségügyi Központ az érintett térségben élőknek nem javasolja a hosszabb ideig szabadban történő tartózkodást a negatív egészséghatások elkerülése végett. A légúti megbetegedésben szenvedők számíthatnak tüneteik felerősödésére. Ezeken a településeken különösen ügyeljünk a szilárd tüzelőanyagok használatának mellőzésére. A helyes tüzelési módokkal kapcsolatban bővebb információ a Fűts okosan! kampány honlapján (http://www.futsokosankampany.hu/) található.

ÉMPutnok.
BOON.HU


hirdetés