Putnoki az ország karácsonyfája

Putnokról érkezett a Kossuth térre az óriásfenyő
Putnokról érkezett a Kossuth térre az óriásfenyő - © Fotó: MTI, Lakatos Péter
Budapest, Putnok – Szerdán felállították az idei karácsonyfát a fővárosban, a Kossuth téren.

Az ünnepek közeledtével egyre többször esik szó a karácsonyról, a szeretetről és az önzetlenségről. Erre egy rendkívül jó példa a putnoki Kováts Géza Sándorné esete, aki – sokakkal egyetemben – úgy gondolta, hogy az évtizedek óta a kertjében álló fenyőt felajánlja az Ország Karácsonyfájának. Egy bizottság döntött, a jelöltek közül végül Jucika néni ötven éves ezüstfenyőjét választották ki. A hét első felében nagyfokú rendőri, katonai és katasztrófavédelmi biztosítás mellett vágták ki, majd külön útvonalengedéllyel, azonnal Budapestre szállították.

Kettős cél

A fát szerdán állították fel a Kossuth téren. Az ünnepek idején több ezren gyönyörködhetnek majd benne.

Kováts Géza Sándorné sokat gondolkodott rajta, hogy mi legyen a sorsa az idősödő, és egyre terebélyesebb fenyőnek, végül a lányával közösen találták ki ezt a megoldást. Az idős asszony már attól tartott, hogy a gyökérzete kárt tesz a kerítés vagy a ház alapjában, ezért mindenképpen cselekedni kellett.

Vízkereszt után egyébként a putnoki ezüstfenyőt fel­darabolják, és a rászorulók részére, tüzelőnek szét­osztják. Addig azonban feldíszítve pompázik majd az ország szívében, mindenki nagy örömére.

ÉM-MEPutnok.
BOON.HU


hirdetés