Ököllel és karókkal is verték a földön fekvőt Putnokon

A karó is ripityára tört
A karó is ripityára tört - © Fotó: BAZMRFK
Putnok, Miskolc – Előzetesbe tették a putnoki verekedés mindhárom gyanúsítottját.

Életveszélyes sérülései keletkeztek egy putnoki férfinek, akit – korábbi sérelmek miatt – három ismerőse vert meg.

Koponya-, arc- és bordatörés

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Szabó Csilla számolt be arról, hogy életveszélyt okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatnak büntetőeljárást három putnoki, a 18 éves S. Dániel, a 36 éves V. Zoltán és a 39 éves V. Simon ellen.

A triumvirátus március 3-án 22 óra körül Putnokon, az Andrássy út melletti területen korábbi sérelmek miatt bántalmaztak egy 23 éves helyi férfit.

Mindhárman ököllel és karókkal ütötték a földön fekvőt, aki a bántalmazás révén többszörös koponya-, arccsont- és bordatörést szenvedett. A három férfi közül kettőt, V. Zoltánt és V. Simont két nappal később a délutáni órákban fogták el Putnokon a Bükk Bevetési Alosztály munkatársai, míg S. Dániel március 9-én jutott rendőrkézre. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi őrizetbe vette a gyanúsítottakat, akik közül V. Zoltánnak és V. Simonnak március 8-án, míg S. Dánielnek március 10-én rendelte a Miskolci Járásbíróság az előzetes letartóztatását.

Életveszélyt okozó testi sértés

Az életveszélyt okozó testi sértés miatt indult eljárásban a bíróság az előzetes letartóztatást a bűncselekmény miatt kiszabható, akár 8 évig tartó szabadságvesztés büntetésben rejlő szökés, elrejtőzés veszélye miatt rendelte el. Fennáll annak a veszélye is, hogy a gyanúsítottak szabadlábra kerülésük esetén a tanúk befolyásolásával veszélyeztetnék a bizonyítást.

A végzés nem jogerős, a gyanúsítottak és a védő fellebbezést jelentettek be a bíróság döntése ellen.

ÉM-SZBPutnok.
BOON.HU


hirdetés