Indul a Tour de Hongrie, több szakaszon is korlátozásra számíthatnak a közlekedők

Akt.:
Indul a Tour de Hongrie, több szakaszon is korlátozásra számíthatnak a közlekedők
© Fotó: tourdehongrie.hu, archív
Aggtelek, Budapest, Hajdúszoboszló, Kazincbarcika, Miskolc – Kedden indul az ország legnagyobb kerékpáros versenye, a Tour de Hongrie. A verseny összesen több mint 865 kilométernyi, zömében országos közúton zajlik majd, melynek során a közlekedők több helyszínen is ideiglenes, teljes pályás mozgó forgalomkorlátozással találkozhatnak – olvasható a Magyar Közút Nonprofit Zrt. közleményében.

Az autósoknak a versenyzők által használt szakaszok forgalmi helyzetéről érdemes lesz még utazás előtt tájékozódniuk a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál.

A Tour de Hongrie kerékpáros verseny távja idén összesen 865 kilométer lesz. A szakaszokat a versenyzők augusztus 14. kedd és augusztus 19. vasárnap közötti napokon teszik meg, a déli óráktól kezdődően. A verseny során a kerékpárosok szinte teljes egészében országos közúton, fő- és mellékúti szakaszokat egyaránt érintve mérhetik majd össze tudásukat. A nemzetközi verseny augusztus 14-én, Siófokról indul, majd 15-én Balatonalmádi és Keszthely, 16-án Velence és Székesfehérvár, 17-én Cegléd és Hajdúszoboszló, 18-án Karcag és Miskolc között folytatódik, majd 19-én vasárnap a Kazincbarcika – Aggtelek – Kazincbarcika útvonalon zárul. A pontos útvonal itt érhető el, az érintett településeken történő áthaladás tervezett időpontjairól pedig itt tájékozódhatnak az érdeklődők.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatásából kiderül: a verseny ideje alatt rendőrségi forgalomirányítás mellett, dinamikus, ideiglenes, teljes pályazárral járó mozgó forgalomkorlátozással számolhatnak az érintett szakaszokon a közlekedők. A kiemelt helyszíneken a Magyar Közút Nonprofit Zrt. útellenőrei is segítik majd a terelések kiépítését és a verseny biztonságos lebonyolítását. A társaság szakemberei a szervezőkkel közösen a tervezett útvonalakat többször is bejárták, a szükséges javítási, üzemeltetési és karbantartási munkákat a versenyhez igazítva, ahhoz ütemezve végezték el. A Magyar Közút ezzel kapcsolatos munkáiról a következő videóban is találhatnak az érdeklődők plusz információkat.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy a Tour de Hongrie versenyszakaszait érintően még indulás előtt tájékozódjanak az ideiglenes korlátozásokhoz kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a társaság Útinform szolgálatánál (+36-1-336-2400), illetve az Útinform weboldalán.


Látványos lesz az idei körverseny is
Budapest, Kazincbarcika, Miskolc - A jövő héten rendezik a megyénket is érintő Tour de Hongrie kerékpáros körversenyt. A rangos viadal érdekességeiről csütörtök délelőtt tartottak sajtótájékoztatót a miskolci városházán. Elhangzott, hogy a körverseny kilenc évtizedes, igencsak kalandos története ...

Budapest - Az augusztus 14-én rajtoló Tour de Hongrie kerékpáros körverseny 195 országban lesz látható. A szervezők vasárnapi közleménye szerint ez az Amaury Sport Organisationnel (ASO) folyó együttműködésnek köszönhető, amely a többi között a Tour de France-ot és a Dakar-ralit is rendezi. "Ez...

Kazincbarcikán lesz a Tour de Hongrie befutója
Kazincbarcika - Kazincbarcikáról indul és ott is ér célba a mezőny augusztus 19-én, a Tour de Hongrie kerékpáros körverseny zárószakaszán. Az eredeti tervek szerint Budapest lett volna a befutó helyszíne, ám mivel a szervezők az augusztus 20-i ünnepi események miatt nem tudtak megállapodni a fővá...Putnok.
BOON.HU


hirdetés