Putnok hírei

2019.02.27. 16:24

Újra lerakják Putnokon a kézilabdás alapokat

Putnok – A szivacskézilabda-­korosztályokban ismét vannak csapatai a gömöri városnak.

Putnok – A szivacskézilabda-­korosztályokban ismét vannak csapatai a gömöri városnak.

A putnoki gyerekeknek ismét lehetőségük van arra, hogy megismerkedjenek a kézilabdázás alapjaival. A PVSE égiszén belül ugyanis az esztendő elején megalakult a szakosztály, amely alulról építkezve kívánja megerősíteni magát.

A kezdeti lépésekkel kapcsolatban csak pozitív élményeim vannak.” Ölschléger Krisztián

A 8–10 éves lányoknak és fiúknak már most lehetőségük van arra, hogy az MKSZ Kisiskolás bajnokságában részt vegyenek, a következő bajnokságtól azonban a tizenévesek számára is szeretnének versenyzési lehetőséget biztosítani Putnokon.

Szezon közben

– Az iskolán belül kezdtünk el foglalkozni a gyerekekkel, ekkor merült fel, hogy egyesületi szinten is újra kellene éleszteni a sportágat – beszélt a kezdetekről Ölschléger Krisztián edző, a szakosztály egyik alapító tagja. – Szezon közben nem egyszerű elkezdeni a munkát, de a legkisebbeknél a kiírás lehetőséget ad arra, hogy menet közben bekapcsolódhassunk. A szivacskézilabda-korosztályban ugyanis még a játék az elsődleges szempont, eredményt nem számolnak, a lényeg, hogy a gyerekek megszeressék a kézilabdát. Mi is ezért dolgozunk, a 2019/20-as szezont azonban már úgy szeretnénk előkészíteni, hogy a nagyobbak is szóhoz jussanak. Jelenleg velük edzőmeccseket játszunk, tornákra megyünk, hogy megkapják a megfelelő alapokat.

A PVSE kézilabda-szakosztálya az idei TAO-programban már részt kíván venni, hogy a csapatok versenyeztetési költségeit fedezni tudják. Jelenleg önerőből, némi tagdíjból, az önkormányzat és a szülők által nyújtott segítségnek köszönhetően tették meg a kezdeti lépeseket.

Szivacs-korosztály

– Nyolc-, kilenc- és tízéves fiúkkal, lányokkal dolgozunk együtt, idővel jó lenne a régi putnoki kézilabdázás hagyományait visszaállítani – folytatta Ölschléger Krisztián. – Nagyságrendileg ötven gyerek jár az edzésekre és most már a Kisiskolás bajnokság fordulóira is. Egyelőre a környező egyesületekkel nincs kimondott kapcsolat, igyekszünk a saját utunkat járni, dolgozni, hogy néhány év alatt Putnokon felépítsünk egy utánpótlásbázist. A kezdeti lépésekkel kapcsolatban csak pozitív élményeim vannak: mindenki segítőkész, a gyerekek pedig szeretnek kézilabdázni, ez a legfontosabb. Tanév és bajnoki időszakban nagyon nehéz termet találni, de edzünk a sportcsarnokban és az iskolában is, igyekszünk minden lehetőséget megragadni. Nekünk most az a legfontosabb, hogy minél több gyerek mozogjon, fogjon kézilabdát, aztán meglátjuk, néhány év múlva milyen messze jutunk a januárban alakult új szakosztállyal.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!