Sport

2012.04.07. 13:20

DKSK-MISI: Az edző sikeres akciókat vár

Miskolc - A DKSK-MISI és az ELTE-BEAC-Újbuda kosárlabda csapata vasárnap harmadszor csap össze Miskolcon.

Miskolc - A DKSK-MISI és az ELTE-BEAC-Újbuda kosárlabda csapata vasárnap harmadszor csap össze Miskolcon.

Az NB I-es női kosárlabda bajnokság keretében a piros-fehérek és a fővárosiak közötti párharc két találkozó után 1-1-re áll, amelyik csapat vasárnap este győz, a 9. helyért folytathatja a küzdelmet, míg a vesztes a bennmaradásért indul majd csatába. A nagy érdeklődéssel várt mérkőzést vasárnap 18 órától láthatják a nézők.

Figyelni kell

– Jól ismerjük ellenfelünket, tisztában vagyunk erényeivel és gyengeségeivel is – kezdte Milen Vukicevic, a DKSK-MISI vezetőedzője. – A fővárosi együttes alacsony szerkezetű, játékosai bátran dobnak a mezőnyből és egy-egy ellen is „mindent” felvállalnak. Az a feladatunk, hogy az elsőtől az utolsó pillanatig figyeljünk, zártan védekezzünk, zárjuk ki őket a palánkunk alól, szóval az eredményesség érdekében nagyon kell koncentrálnunk.

A tréner azt reméli, hogy tanítványai kitartóak lesznek, türelmesen adogatnak és lehetőségeiket jó százalékban használják majd ki.

– Az a legnagyobb problémánk, hogy Hadzovic szereplése kérdéses, irányítónk ugyanis térdsérüléssel bajlódik, de nem teljesen egészséges Lugosi sem – folytatta a szakvezető. – Viszont remélem, hogy Budimir, aki egy hónapot hagyott ki, már tud segíteni a csapatnak: állapota sokat javult, de nem tudom, hogy ennyi kihagyás után mire lesz képes.

Igyekszünk olyan harcmodort felvenni az ELTE-BEAC-Újbuda ellen, hogy játékunkon ne érződjön majd „egyes személyek” hiánya. Legutóbb közeli és távoli dobásaink is jól jöttek, most szintén arra számítok, hogy az átlagot meghaladó számú, két- és három ponttal záruló akciókat vezetünk. Ha valóra válik az elképzelésem, akkor riválisunk végig az eredmény után fut és ez majd felemészti az erejét.

Kérés a nézőkhöz

Milen Vukicevic név szerint említette Szabó B.-t és Reinert, mint akik legutóbb remekül tüzeltek a budapestiek ellen. – A minta adott, társaiknak őket kell lemásolniuk – zárta gondolatait az edző, aki végül a szurkolókhoz fordult: – Arra kérem a nézőket, hogy ugyanolyan erővel buzdítsanak minket, mint legutóbb. Garantálom, hogy játékunkkal viszonozni fogjuk a „kölcsönt”!

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!