Putnok FC: Csalódást jelentő szezon

Jobbat, többet szerettek volna Putnokon
Jobbat, többet szerettek volna Putnokon - © Fotó: ÉM-archívum
Putnok – A Putnok FC gárdája csak ötödik lett az NB III-as Keleti csoportban és ezzel senki nem elégedett.

Az Észak-borsodiak az átszervezés miatt tavaly nyáron szorultak ki a sportág második vonalából, ahová – tervük szerint – a napokban kellett volna visszakerülniük. Ebből azonban azért nem lett semmi, mert 19 ponttal kevesebbet gyűjtöttek a listavezetőtől, hogy a többieket már ne is említsük. Az elvárttól szerényebb szereplésük miatt a szezon közben edzőt cseréltek: Daniel Manailát Kócsi József váltotta fel a kispadon.

– A feljutás kiharcolása volt a célunk – közölte Knopp Richárd, a Putnok FC Kft. társügyvezetője, aki nyomban hozzátette: – Ettől sajnos, különböző okok miatt, messze kerültünk, s ezért szereplésünk miatt valamennyien csalódottak vagyunk. Azt mindenképpen pozitívumként könyvelem el, hogy a fiúk jó közösséget alkottak és a csapat sikereihez sokan járultak hozzá. Szavaimban nincs ellentmondás, hiszen ne felejtsük el, hogy harminc mérkőzésünkből tizenötöt megnyertünk, és az 56-38-as gólkülönbségünk is jónak mondható. A múlttal viszont már nincs értelme foglalkoznunk, előre tekintünk, új klubot és új csapatot építünk.

Koszta visszatér

A putnoki futballélet uborkaszezonjának alighanem legnagyobb érdeklődést kiváltó híre Koszta Péter visszatérése. A Serényi László Általános Iskola történelem-testnevelés szakos tanára ismét szerepet vállal a felnőtteknél, a soron következő szezonban újra a nagyok kispadjára ül.

– Valójában nem tudom, hogy kiben merült fel a nevem – árulta el a „titkot” a régi-új vezetőedző. – Vagy a polgármesterünk, Tamás Barnabás, vagy a klubvezetőségünk valamelyik tagjában merült fel a személyem. Igent mondtam, mert azért az NB III más, mint az NB II. Utóbbit a tanítás mellett képtelen lennék elvállalni, a harmadik vonalbeli teendőket viszont el tudom látni. A tréningek kizárólag délután vannak, hetente maximum négyszer, ennyi pedig belefér, hiszen addig az óráimat is leadom. Nevekkel még nem szolgálhatok, a koncepciómról azonban szívesen beszélek: a tehetséges helyi fiatalokra fogok támaszkodni, az a célom, hogy jó középcsapatot építsek a városban. Örömmel tölt el, hogy Putnok és Kazincbarcika között szoros együttműködés alakul ki, ez így van rendjén. Tizenöt kilométer választja el a két várost egymástól, nem forgácsolhatjuk szét magunkat, össze kell fognunk, ezt „mellesleg” évek óta szorgalmazom.

Koszta Péter tervei szerint július második hetében kezdik az alapozást, addig kiszemeltjeikkel is megállapodnak majd.

Együttműködnek

Elterjedt annak a híre, hogy Putnok és Kazincbarcika a jövőben együttműködik a sportágban. Megkérdeztük Tamás Barnabástól, Putnok polgármesterétől, hogy mit jelent ez a gyakorlatban, mire a városvezető így felelt: „A szorosabb kapcsolat nagy lehetőségeket teremt mindkét fél számára. Szó sincs fúzióról, mindkét gárda elindul az NB III-ban. A barcikaiak szeretnének felkerülni az NB II-be és céljuk valóra váltásához azzal járulhatunk hozzá, ha legütőképesebb labdarúgóinkat, akikre a KBSC igényt tart, átengedjük. Mi a jó középcsapat státuszára vágyunk, a fiatalokra alapozunk és a megállapodás szerint hozzánk kerülnek át azok a barcikaiak, akik ott még nem rúgnak labdába, akiknek fejlődniük kell. Nálunk kiváló szakemberek dolgoznak, s ezek a gyerekek a kezeik között sokat fejlődhetnek, kibontakozhatnak. Szándékaink szerint tehát a Putnok FC és a KBSC minden szinten kezet fog és ez így van rendjén. Földrajzilag közel vagyunk, ezért egymást támogatnunk kell. Fontos tudnivaló, hogy pénzmozgás nélküli, kizárólag szakmai alapokon nyugvó kontraktus tartalommal való megtöltését határoztuk el.”

ÉM-KTTovábbi hírek a Sport kategóriából

Sporthírek