Pusztafalu is ott a Nemzeti Vágtán

Akt.:
Pusztafalu is ott a Nemzeti Vágtán
Bőcs, Pusztafalu – Pusztafalu egy kicsike község Felső-Hegyközben. Alig kétszázan lakják: de mégis most diadalt arattak.

Augusztus 22-én Kecskeméten Bak Edina magyar félvér lovával, Táncossal Pusztafalu képviseletében bejutott a Nemzeti Vágtára. Nagy büszkeséggel tölti el a falut, hogy 3 előfutamon is sikeresen képviselte Bak Edina a települést. A Nyírségi Vágtán, Dögén a döntőben a 3. helyet sikerült kivívnia, a Borsodi Vágtán, Hernádnémetiben pár centivel maradt le a döntőbe jutástól. Kecskeméten végül sikerült nagy fölénnyel nyernie és ezáltal bekerülnie a Nemzeti Vágtára, Budapestre, a Hősök terére.

A pusztafalusiak úgy érzik, hogy az elmúlt években nem sok figyelmet kapott településük, és a Vágta lehetőség arra, hogy felfigyeljenek falunkra.

Az elmúlt futamokon a vágtára látogatók nagy érdeklődést mutattak a község iránt, amely festői környezetben fekszik. A kicsiny falu kétszer pusztult el történelme során, és református magyarokkal telepítették újra – ma is száz százalékban magyar ez a határ menti közösség.

vagta2

Köszönet a támogatóknak

A falu alpolgármestere elmondta, hogy a lovas siker nem jöhetett volna létre Gergely József nagyvonalú támogatása nélkül, aki Pusztafalu színeiben indította el a bőcsi lányt. Emellett nagy köszönet illeti családját, támogatóját, barátait és lelkes szurkolótáborát, hogy mellette álltak, támogatták és szurkoltak neki. Remélhetően hasonló sikereket ér el a Nemzeti Vágtán, Budapesten szeptember 18–20 között. Itt indul majd másik három megyei továbbjutónk is: Hernádkak, Sárospatak és Tállya.

ÉM


Főszerepben a lovasok

A Nemzeti Vágta a budapesti Hősök terén és közvetlen környezetében, az Andrássy úton játszódó rendezvény, amely valójában a magyarság határokon átívelő, hagyományőrző fesztiválja. A háromnapos rendezvényen a lovak és a lovassportok kapják a főszerepet, valamint a különböző korok lovasságának bemutatása. Az esemény központi eleme a névadó „Nemzeti Vágta”, melyre évente mintegy 100 település nevezi be a lovát és lovasát. A Nemzeti Vágtára jelentkezhet minden magyar önkormányzat, minden határon túli közösség, de magánszemély is.
hirdetés
hirdet�s