Puszta ököllel futamított meg egy "vérmedvét" egy orosz asszony

Bár maga is súlyos sérüléseket szenvedett, puszta kézzel és a sikoltozásával sikerült elűznie a rátámadó kétmázsás medvét egy asszonynak Nyugat-Szibériában. A vadállatot a férje másnap lelőtte – adta hírül pénteken a Korreszpondent című ukrán kiadvány.

A 200 kilogrammos szibériai barnamedve egy erdei ösvényen vetette rá magát az 52 éves asszonyra a Kuznyecki-medence egyik települése melletti erdőben. A vadállat leteperte a 152 centiméteres testmagasságú nőt, mély karmolásokat ejtett a testén, letépte a fülét, és a fogaival a kontyát megragadva valósággal megskalpolta.

Az asszony – saját elmondása szerint – először megbénult a rémülettől, majd velőtrázó sikoltozásba kezdett, s a két öklével ütlegelni kezdte a hatalmas medve orrát. A váratlan ellentámadától az állat visszahőkölt és – áldozatát a sorsára hagyva – eliszkolt a bokrok közé.

A medvetámadás több sebből vérző áldozata a saját lábán tért haza, ahol a családja azonnal kihívta a mentőket. Az asszony férjének másnap a falubelijeivel együtt sikerült becserkésznie és kilőnie a “vérmedvét” – ahogyan Szibériában nevezik az emberre támadó barnamedvéket.Sporthírek