Puszta kedvtelésből bántalmazták a fiút a cellában

Miskolc – A fiatalkorúak börtönében szexuális erőszakig fajult a tevékenység, büntetőügy lett belőle.

Egy igencsak furcsa büntetőügy tárgyalását kezdte meg kedden délelőtt a Miskolci Törvényszék.

A megyei főügyészség vád­irata szerint a maga is fiatalkorú L. D. és társai ellen 18. életévét be nem töltött személy sérelmére erőszak, többek által elkövetett szexuális erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt indult meg a büntetőeljárás. Valamennyien a fiatalkorúak büntetés-végrehajtási intézetének lakói.

Speciális módszerek

A vádlottak a fiatalkorúak büntetés-végrehajtási intézetében puszta kedvtelésből bántalmazták egy zárkatársukat „combozással”. Ez azt jelenti, hogy a sértettet kiállították a zárka közepére és a többiek a combját rugdosták.

Hasonlóan megalázó és fizikai bántalmat okozó módszer volt a „kutyajáték”. A „Ki a kutya?” kérdésre adott választól függően ököllel ütötték cellatársukat, illetve az előzőekhez hasonló „tiszteletjátékkal” alázták meg a fiút. Ez azt jelentette, hogy akit kérdésre nem tisztel, az üti a fiút.

Más módszer volt a sértett megaláztatására a „papucsozással” (a sértettet papuccsal ütötték azért, hogy az ütle­gelés nyoma ne látszódjon – a szerk). Emellett több alkalommal szexuális erőszak bűntettét is elkövették a vádirat szerint a vádlottak.

ÉM-SZB


“Tiszteletjáték” a cellában

Miskolc – A fiatalkorúak börtönében kedvtelésből bántalmazták cellatársukat. tovább »