Puskaport áruló bolt robbant Kabulban – legalább négy halott

Hatalmas robbanás történt szerda reggel egy puskaport áruló üzletben Afganisztán fővárosában, Kabulban. Az esetnek legalább négy halottja és több sebesültje van. A szerencsétlenség okáról ellentmondó információkat közöltek a hatóságok.

A detonáció helyi idő szerint reggel fél hétkor történt, az üzlet egy fegyvereket és lőszereket áruló bazárban található. A boltok többsége még zárva volt, de sokban már ott voltak a tulajdonosok. A bazár közelében több ház összedőlt, és három méter mély gödör keletkezett a felrobbant üzlet helyén – közölte az AFP francia hírügynökség helyszíni tudósítója.

A halottak számáról egyelőre nincsenek pontos információk: a helyi rendőrparancsnok négy halottról és kilenc sebesültről tud, míg korábban Kabul rendőrfőnöke 13 halottról beszélt a CNN hírtelevíziónak. Több ember a romok alatt rekedt.

A különböző hatóságok ellentmondó adatokat közöltek a robbanás okáról. A rendőrség szerint a boltban tárolt puskapor repült a levegőbe, egy hírszerző tiszt viszont arról számolt be, hogy egy bomba robbant fel. Korábban a Reuters hírügynökség szemtanúkra hivatkozva azt állította, hogy öngyilkos merénylő robbantotta fel magát, célpontja egy afgán katonai járőr volt.