Pünkösdi mise, Holdviola és Szinvavölgyi a Csanyikban

Akt.:
Pünkösdi mise, Holdviola  és Szinvavölgyi a Csanyikban
Miskolc – Hagyományteremtő szándékkal, a Csíksomlyói búcsúval párhuzamosan, Csíksomlyó szellemében kerül megrendezésre az első Pünkösdi Juniális június 7-én, szombaton a Csanyikban.

A Szentlélek eljöveteléről emlékezhetünk meg, majd Csíksomlyó szellemében a magyarság megmaradásáért fohászkodhatunk a délelőtt 10 órakor kezdődő ünnepi szentmisén. Az istentiszteletet Palánki Ferenc püspök és a miskolci katolikus papok celebrálják. A misét követően családi programok nyújtanak szellemi felfrissülést, kikapcsolódást. A Borókás népi játszókert hagyományőrző játékai és kézzel hajtott fa körhintája ad nagyszerű elfoglaltságot a kisebbeknek, majd délután fél 1-kor a magyar népzenei alapokon nyugvó, modern hangszerelésű Holdviola együttes koncertjének, Török Tilla gyönyörű énekhangjának tapsolhatunk. A Fonogram- díjas miskolci csapat letisztult hangzásvilága, a mindenki által ismert dallamok bizonyára nagy sikert aratnak a Csanyik felső színpadán.

A koncertet követően autentikus magyar népzenét játszik a Tényleg zenekar, majd Regős Zsolt vezetésével a Fráter kórus mutatkozik be. Délután 3 órakor kezdődik ugyanitt a Szinvavölgyi Néptáncműhely műsora: a felnőtt csapat a „Fölszállott a páva” televíziós tehetségkutatóban megismert és megcsodált koreográfiákat mutatja, be, az ifjúsági csapat pedig arany minősítésű koreográfiákkal kedveskedik a közönségnek. Láthatunk többek között kalotaszegi, mezőköltényi, madocsai és marossárpataki táncokat. Érdemes tehát kilátogatni a szabadba, a Csanyik völgybe, és eltölteni egy kitűnő atmoszférájú, felemelő hangulatú napot együtt, mindannyian. A belépés díjtalan, az egész napos rendezvény fővédnöke dr. Kriza Ákos, Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere, védnöke Palánki Ferenc, püspök, az Egri Főegyházmegye általános helynöke.