Ünnepi bevásárlási láz Miskolcon

Akt.:
Már pénteken „nagyüzem” volt a boltokban: pünkösdkor nem lesznek nyitva az üzletek
Már pénteken „nagyüzem” volt a boltokban: pünkösdkor nem lesznek nyitva az üzletek - © Fotó: Bujdos Tibor
Miskolc – Legtöbben pihennek, de van aki szurkol, borangol, kertészkedik vagy kirándulni megy.

A hosszú hétvége a tömegközlekedést is érinti, az MVK járatai vasárnapi, a vonatok május 20-án ünnepnapi, 21-én pedig vasárnapi, a távolsági buszok a munkaszüneti napoknak megfelelő menetrend szerint közlekednek. Az önkormányzati parkolókat ingyen használhatjuk hétfőn, de a hivatalokban és a szolgáltatóknál nem lesz ügyfélfogadás.

Már pénteken tömeg volt a Búza téri piacon, és kígyózó sorokat láttunk a nagyáruházakban. Csak két napig lesznek zárva az üzletek, mégis hatalmas a beszerzési vágy.

punkosd-elotti-vasrlas04-st

Óriási forgalom

Az árucsarnokban is rengetegen voltak.

– Érezhető a forgalmunkon, hogy jön a hosszú hétvége. Rengeteg sört, üdítőt, három kilós házi kenyeret és húst adunk el. Kelendő a sertéskaraj, a tarja és a lapocka is, amelyekből bizonyára pörköltöt, gulyást készítenek, flekkent sütnek a kerti partikon – sorolta Papczun Ernő, az Árucsarnok boltigazgatója, aki az ünnep során szeretne jól sáfárkodni az idejével. Szombaton a DVTK-nak szurkol, bízik a csodában, abban, hogy élmezőnyben marad a csapat, de készül a Borangolásra és templomba is.

punkosd-elotti-vasrlas07-st

Sütnek, főznek

Benkovicsné Vőneky Violával bevásárlás közben beszélgettünk, épp a húspultnál sorakozott.

– Nincs különösebb családi recept és nincsenek szimbolikus ételeink, mint karácsonykor a halászlé, szilveszterkor a malac és a virsli, húsvétkor a sonka, tojás. Nem emlékszem rá, hogy a felmenőim pünkösdi ételeket emlegettek volna. Finomakat főzünk, kirándulunk, templomba megyünk, pihenünk – mondta Viola, aki töltött csirkecombot, sült oldalast fog készíteni, és lapockát is vett, mert abból kiváló gulyás főzhető.

punkosd-elotti-vasrlas10-st

A kofák és a vevők is a ­hosszú hétvégére készültek.

– Jön haza a fiam, aki, Budapesten dolgozik. A kedvencét, töltött csirkét csinálok, megtöltöm, levesben megfőzöm, aztán megpirítom a sütőben – magyarázta Erzsike, miközben pünkösdi rózsát kínált.

Szombaton még a kereskedők és az őstermelők is várják portékájukkal a vevőket, aztán legközelebb jövő kedden nyit ki a Búza téri piac.

– Juhári Andrea –


Miskolc - Miskolc Megyei Jogú Város intézményeinek, szolgáltatóinak nyitvatartása a pünkösdi időszakban az alábbiak szerint módosul. Ügyfélszolgálatok Miskolc Megyei Jogú Város Ügyfélszolgálati irodája (Városház tér 8.), valamint a Miskolc Holding Zrt., MIHŐ Kft. és MIVÍZ Kft. ügyfélszolgálati iro...

Budapest - Május 21-én, pünkösd hétfőn az ünnepnapnak megfelelő ügyeleti, illetve készenléti szolgálatot látnak el a gyógyszertárak - közölte az Országos Gyógyszerészeti és Élelmiszer-egészségügyi Intézet (OGYÉI) pénteken az MTI-vel. Az ügyeleti vagy készenléti szolgálatot ellátó gyógyszertárak l...

Így közlekedhetünk a pünkösdi hosszú hétvégén Miskolcon
Miskolc - Az MVK autóbuszai és villamosai 2018. május 20-án és 21-én a munkaszünetre érvényes, vasárnapi menetrend szerint közlekednek, kivétel ez alól a 44-es, az Auchan 1-es, Auchan 2-es, illetve a 430-as járat, amely nem közlekedik. Vasárnap az ME járat nem közlekedik, illetve Pünkösd hétvégéj...

Budapest - Változik a közösségi közlekedés menetrendje a hétvégén pünkösd miatt. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) MTI-hez eljuttatott közleménye szerint május 20-án és 21-én az ünnepnapokon érvényes menetrend szerint indulnak a fővárosi közösségi közlekedési járatok. Vasárnap és hétfőn a 3-a...