Punk tömegverekedés Hannoverben: 22 sérült

A hétvégén már elhagyhatja a kórházat azon sérültek zöme, akik egy németországi punk-koncerten sebesültek meg szombatra virradó hajnal. A hannoveri tömegverekedést követően 4 rendőrt is orvosi ellátásban kellett részesíteni.

A német rendőrség szombat esti jelentése szerint összesen 74 fiatalt vettek őrizetbe szombatra virradó hajnal Hannoverben. A punk-koncertre gyülekező ifjak és a hatóság emberei között akkor robbant ki a konfliktus, amikor a tartományi fővárosban pénteken teltház miatt kívül rekedt egy szórakoztató központban meghirdetett zenés buliról mintegy 100 punk.

A randalírozó fiatalok közül 18-an sebesültek meg és 4 rendőrt is orvosi ellátásban kellett részesíteni.

A szombat esti jelentések szerint az őrizetbe vettek többsége szóbeli figyelmeztetéssel megússza a német nemzeti ünnepen okozott balhét és csupán 25 fő ellen indítanak garázdaság, testi sértés és anyagi kár okozása miatt eljárást.

A német újraegyesítés 18. évfordulóján, Berlinben is tömegverekedés volt. A zömében bevándorlók lakta Neukölln-kerület egyik szórakozóhely bejáratánál két testvér vitába keveredett a tánclokál tulajdonosával, akit ütlegelni kezdtek. A jelenetre kitódultak a diszkóvendégek az utcára, hogy megakadályozzák a bunyózást. Az idősebbik fivér ekkor késével súlyosan megsebesített egy 27 esztendős személyt, majd a tumultusban a két provokátor is vágásos sérüléseket szerzett. A riasztott rendőrség a tömegverekedés helyszínén őrizetbe vette a vérző, agresszív duót. Hétvégi sajtó információk szerint a páros ellen emberölési kísérlet miatt indít eljárást a német hatóság.