Épül Siófokon a bölcsőde – a gyerekek elhelyezését a város biztosítja

Elkészült a siófoki bölcsőde új épületének tetőszerkezete. Állnak a falak, helyükre kerültek a nyílászárók. Az intézmény az átalakítás alatt is nyitva tart, mivel bezárásának hírére novemberben demonstráltak a szülők. A közgyűlés módosította az eredeti elképzelését és a meglévő épületben kapnak helyet a két és fél évesnél kisebb gyermekek, az idősebbeket az óvodák fogadták be. Kilenc gyerek önkormányzati támogatással vagy otthon maradt, vagy magánbölcsődébe ment.

A folyamatban lévő beruházást Démuth Pál alpolgármester hétfőn mutatta be a sajtónak. A válaszfalak felhúzásával párhuzamosan az épületgépészeti és villanyszerelési munkák folynak az új épületrészben. Hamarosan megkezdődik az új és a régi épület tetőfedése. A régi épületben 52 kicsi ellátását biztosítják jelenleg is, 12-14 óráig zajos munkát nem végeznek. Egy hónapra ennek ellenére bezárják a bölcsődét áprilisban, de nyáron már nem lesz szünet – mondta az alpolgármester.

Az intézményt november óta korszerűsíti az önkormányzat. A 250 milliós beruházáshoz 70 milliós támogatást kapott a város az Új Magyarország Fejlesztési Terv Dél- Dunántúli Operatív Programjának pályázatán. A jelenleg 868 négyzetméteres épület alapterülete 1160 négyzetméterre nő, a meglévő 90 férőhelyet 60-al bővítik. Eszközfejlesztésre 21 millió forintot költenek.

A siófoki képviselő-testület három kisgyerek otthoni elhelyezéséhez havonta nettó 90-90 ezer forintot biztosít. Ezt azok a szülők választhatták, akik egyik felkínált lehetőséget sem fogadták el, inkább egyikük az átalakítás idejére feladta a munkáját. Hat gyermeknek magánbölcsődei ellátást fizet az önkormányzat.