Épül a Köztársaság téri metróállomás is

Csütörtökön kezdődik a 4-es metró Köztársaság téri állomásának építése. Emiatt a Népszínház utcához közeli parkolóhelyek megszűnnek, áprilisban pedig egy ideig félpályás útlezárás is lesz. Az alagútfúró pajzs 2009 elején halad át az állomáson.

A 4-es metró újabb állomásának építése a Népszínház utcánál az első napokban csak az építési terület elkerítését jelenti. Ez eleinte csak kisebb forgalomkorlátozásokkal jár, továbbá megszűnnek a munkaterülethez közel eső parkolóhelyek.

Az állomásépítés előkészítése, várhatóan április első felében indul közműkiváltásokkal a munkaterületen és a Köztársaság tér 5-13. számú házai előtt. Ez néhány napos kellemetlenséget okozó járdafelbontással és félpályás útlezárással jár.

Várhatón április végéig visszaáll a megszokott forgalmi rend a környéken. A megszűnő parkolóhelyeken kívül a metróépítés további forgalmi változást nem okoz. Áprilisban és májusban az építési területen megindul a földkiemelés és a résfal építése. Ezután kezdik el építeni az állomást, valószínűleg május elejétől.

Az alagútfúró pajzs 2009 év elején halad itt át. Ezután folytatódik az állomás szerkezetének belső kialakítása – erről Horváth Éva, a DBR Metró Projekt Igazgatóság sajtóreferense közleményben tájékoztatta a Független Hírügynökséget.

Szintén csütörtökön indult a közművek kiváltásával a 4-es metró Rákóczi téri állomásának építése.