Puca, a madai tizenegyesölő

Tuza László
Tuza László
Mindkét alkalommal szemmel verte a létavértesi próbálkozásokat a rutinos kapus. Drukkerek. A patyolattiszta madai ultrákról [.pdf – 43KB]

Alaposan megveregették Puca (merthogy sokan csak így hívják) hátát kétszer is. A nyírmadai Tuza László szemmel vert két tizenegyest a létavértesi rangadón, amelyet végül a listavezető nyert meg a csereként beállt Mátyus Csaba góljával.
– A hónap végén leszek 32 éves, tehát átéltem már jó néhány nagy csatát Leveleken, Vásárosnaményban, Demecserben, Nyírmeggyesen és Baktalórántházán, de olyanban még nem volt részem korábban, hogy egy meccsen két kihagyott büntetőt is testközelből lássak – állította Tuza, amikor szóba került a két „tizi”.

– Az első félidő végén Berecz Zsolt lőtt a kapu mellé, akit utána egyből lecserélt az edzője. Nekünk jól jött ez a húzás, mert rendre gólveszélyt jelentett, ám sikerült hárítanom a ziccereket. A 88. percben ismét 11 méterre tették le előttem a labdát, ami Éles Szilárd lövése után akkor is a kapu mellett zúgott el.

Nagyon boldogok voltunk, hiszen a fontos győzelemmel továbbra is vezetjük a tabellát.
Harmadik éve részese Tuza „Puca” László a madai menetelésnek, miközben a megyei másodosztálytól az NB III-ig jutottak. Ő tényleg tudhatja, hogy mi lehet az oka a sikersorozatnak:
– Egységes a csapatunk, baráti közösséget alkotunk. A jó edzésmunka látszik a meccseinken. A szurkolótáborunk pedig egy külön történet, szinte az idegenbeli bajnokijainkon is többségben vannak. Nem meglepő, hogy remekül érezzük magunkat mostanság Nyírmadán!

– Ladányi Tóth Lajos –