Prostituáltként dolgoztatta a lányokat Németországban és Svájcban

Prostituáltként dolgoztatta a lányokat Németországban és Svájcban
© Illusztráció
Miskolc – Hat rendbeli kerítéssel és kitartottság bűntettével vádolják a férfit.

A Miskolci Járásbíróság elrendelte az előzetes letartóztatását annak a gyanúsítottnak, akivel szemben hat rendbeli kerítés bűntette és kitartottság bűntette miatt indult eljárás.

Megszervezte „munkájukat”

A gyanú szerint a férfi 2017. augusztusától 2018. májusáig több fiatal nő Magyarországról Németországba, valamint Svájcba történő utazását szervezte meg, majd szállást intézett nekik annak érdekében, hogy a nők prostitúciós tevékenységet végezzenek.

A gyanúsított az így lebonyolított üzleteket személyesen vagy telefonon keresztül ellenőrizte. A gyanúsított a nap végén a prostituáltakat elszámoltatta, a bevételük nagy részét elvette és ebből fedezte saját megélhetését.

Elszökhet, elrejtőzhet

A bíróság a bűncselekmény elkövetésének gyanúját megalapozottnak találta, döntését a gyanúsításban szereplő kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekmények miatti büntetésben rejlő szökés, elrejtőzés veszélyére alapította. Ezen túl a bíróság álláspontja szerint fennáll annak a veszélye, hogy a terhelt szabadlábon hagyása esetén a tanúkat vallomásuk megtételében befolyásolná, megfélemlítené, vagy újabb bűncselekményt követne el.

– SZB –