Videó: Prostituáltak futtatása miatt javasol vádemelést a rendőrség

Akt.:
Prostituáltak futtatása miatt javasol vádemelést a rendőrség
Prostituáltak futtatása miatt javasol vádemelést a rendőrség - © Fotó: police.hu
Budapest/Miskolc, 2015. szeptember 22., kedd (MTI) – Németországban dolgoztattak prostituáltként lányokat egy bűnszervezet tagjai, akik ellen most fejezte be a nyomozást és vádemelést javasol a rendőrség. A gyanúsítottaknak a prostitúcióból legalább 380 millió forint bevételük származott – közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kedden a rendőrség honlapján.

A közleményben azt írták: V. I. Zs. gyanúsított és társai a 2010 májusában családi alapon létrejött bűnszervezetben hirdetés és ismerősök útján szervezték és irányították 19 fiatal nő Magyarországról Németországba szállítását.

A sértetteket arra kényszerítették, hogy Berlinben prostitúciót végezzenek, amelyet napi szinten ellenőriztek és irányítottak. A lányok által keresett pénzt elvették, abból a szervezet tagjai fényűző életvitelüket finanszírozták Magyarországon és Németországban, a profitot ingatlanokba, nagy értékű gépjárművekbe, műszaki és luxuscikkekbe fektették.

A bűnszervezet Magyarországon élő három tagját összehangolt akció keretében 2013. szeptember 23-án Miskolcon fogták el, negyedik – Németországban lévő – társukat ezzel egy időben a német rendőrség vette őrizetbe.

A vezetők elfogása után V. L. vette át az irányítást, akit társával együtt 2014. április 1-jén fogtak el a magyar rendőrök.

Mindannyiuk ellen fogva tartásuk mellett indítottak eljárást – közölte a rendőrség.

Hozzátették: a nyomozás adatai szerint a bűnszervezet működése alatt a gyanúsítottaknak a prostitúciós tevékenységből legalább 380 millió forint bevételük származott, amelynek jelentős részét felélték. A nyomozók az eljárás során a gyanúsítottaktól csaknem 40 millió forint értékben foglaltak le ingóságokat és ingatlanokat, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a gyanúsítottak vonatkozásában csaknem 150 millió forint adóhiányt állapított meg.

A nyomozás adatai szerint két gyanúsított már a bűnszervezet megalakulását megelőzően, 2005 januárjától Magyarországon, Németországban, Ausztriában és Svájcban foglalkoztatott prostituáltként lányokat, akik között fiatalkorú is volt.

A rendőrség befejezte a nyomozást bűnszervezetben elkövetett kerítés és kitartottság miatt, és az iratokat nyolc gyanúsított vonatkozásában vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségnek.

– MTI –