Prostikat zsarolt az álrendőr Miskolcon

Miskolc – Egy emődi férfi magát rendőrnek kiadva zsarolt prostituáltakat Miskolcon: pénzt kért, hogy eltekintsen a „hivatalos eljárástól”. Aki nem tudott fizetni, attól szexuális szolgáltatást is elfogadott.

Egy emődi férfi magát rendőrnek kiadva zsarolt prostituáltakat Miskolcon:  pénzt kért, hogy eltekintsen a „hivatalos eljárástól”, valahol azonban mást kapott. Az álrendőrt őrizetbe vette a Miskolci Rendőrkapitányság.

Dobi Tamás, a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs munkatársa tudatta : egy miskolci nő tett bejelentést, hogy szeptember 17-én lakásán megjelent egy férfi azt állítva, hogy ő rendőr.
Majd pénzt kért tőle, arra hivatkozva: tudomása van arról, hogy otthonában prostitúciós tevékenységet folytat. A sértettnél nem volt annyi készpénz, amennyit tőle követeltek, ezért megegyezésük alapján szexuális szolgáltatást nyújtott az elkövetőnek. A 25 éves emődi P. Zs. egy másik esetben is előadta ugyanezen történetét, akkor azonban készpénzt is kapott. A Miskolci Rendőrkapitányság zsarolás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást P. Zs.-vel szemben, egyben október 13-án bűnügyi őrizetbe vette a gyanúsítottat.