Projektzáró a rudabányai múzeumban

Projektzáró a rudabányai múzeumban
Rudabánya – Jelentős eseményre került sor nemrégiben a rudabányai Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bányászattörténeti Múzeumban.

Ekkor tartották ugyanis a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program „Múzeumok iskolabarát fejlesztése és oktatási-képzési szerepének infrastrukturális erősítése” program keretében megvalósult pályázat projektzáró rendezvényét és a múzeumpedagógiai oktatótér ünnepélyes átadását.
A mintegy 50 meghívott vendéget (pedagógusokat, iskolavezetőket, múzeumpedagógiai szakembereket, a helyi társadalmi és közélet képviselőit) Hadobás Sándor múzeumvezető köszöntötte, majd méltatta a fejlesztés jelentőségét. Ezt követően dr. Simon László megyei múzeumigazgató-helyettes és Hidegh Imre, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Oktatási és Közművelődési Főosztályának vezetője szólt a szép számú hallgatósághoz. Papp Andrea történész-muzeológus, projektmenedzser részletesen bemutatta a programot és alkalmazásának lehetőségeit. Az új létesítményt Hidegh Imre adta át, ezt bemutató foglalkozás követte: a rudabányai Gvadányi József Általános Iskola tanulói – és sokan a vendégek közül is – a számítógépek és a mikroszkópok mellé ültek, hogy kipróbálják az oktatóprogramokat.
-BGy, fotó: Márkus Zsuzsanna –