Programot indítottak a sátoraljaújhelyi piaristák az iskolai lemorzsolódás ellen

Sátoraljaújhely – Húsz középiskolás lányt segítenek két éven keresztül a sátoraljaújhelyi Piarista Rendház mentorai annak érdekében, hogy szerezzenek szakmát vagy érettségit – közölte az intézmény szerdán az MTI-vel.

A projekt elindításáról szóló közlemény szerint a diákokat a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei település három középiskolájából – a Szerencsi Szakképzési Centrum Sátoraljaújhelyi Trefort Ágoston Szakgimnáziumából és Szakközépiskolájából, az V. István Katolikus Szakközépiskolából és Gimnáziumból, valamint a Piarista Kollégiumból – választják ki.

A munkát nyolc mentor végzi, akik az érintett iskolákban pedagógusok. A támogatói segítség hetenkénti személyes találkozást jelent, valamint kétheti rendszerességgel csoportos foglalkozásokat tartanak életvitel, egészség, mentálhigiéné, háztartás, kultúra és hagyományok, pályaorientáció, valamint családnevelés témakörökben.

Része a programnak a rendszeres családlátogatás, kapcsolattartás a szülői házzal, illetve egy nyári tábor is, a pedagógusok számára továbbképzéseket is szervezenek. A 2019. december 31-ig tartó program feltételeit a Bari Shej – Fata Mare – Nagy Lány elnevezésű pályázaton a Csillogó szemek pályamunkával teremtette meg a sátoraljaújhelyi rendház – olvasható a közleményben.

– MTI –