Program a sport népszerűsítéséért Mezőkövesden

A kézilabdás bemutatón
A kézilabdás bemutatón - © Fotó: MÚ
Mezőkövesd – A Magyar Diáksport Szövetség az EMMI Sportért Felelős Államtitkárság támogatásával még tavaly indította el a Sport legyen a Tied! programot, amelyet 2016-ban is folytattak.

A kezdeményezés fő célja, hogy növeljék a sportágak utánpótlás-bázisát, az iskolások körében népszerűsítse a különböző sportágakat.

1100 intézmény kap

A program keretében 13 sportági szakszövetség, összesen több mint 1100 intézmény kap sportágspecifikus eszközöket. A részt vevő iskolák közül 200 helyszínen sportot népszerűsítő bemutatót is szerveznek. Az akcióban a mezőkövesdi Mező Ferenc Tagiskola is részt vesz, ahol a diákok a kézilabdával, annak alapjaival ismerkedtek meg.

Az eseményen Takács Józsefné, az intézmény igazgatója mondott köszöntőt, aki kiemelte, hogy a program révén az iskola két kézilabdakaput, több szivacskézilabdát és egyéb, az ehhez a sporthoz szükséges eszközöket kapott.

A megnyitón Varga Péter, a Magyar Diáksport Szövetség képviselője bemutatta a Sport legyen a Tied! program célját. Kiemelte, hogy ezzel a kezdeményezéssel is azt szeretnék elérni, hogy minél több kisiskolás megtalálja a saját érdeklődésének megfelelő mozgásformát, amelyet akár a jövőben profi sportolóként is gyakorolhatnak.

Az esemény zárásaként Fügedi Csaba, az MKC utánpótlásedzője a gyerekek bevonásával tartott egy mintegy egyórás bemutatót, amelyben a tornaterembe ellátogató iskolások megismerkedtek a kézilabda alapjaival, láthatták, hogyan zajlik, hogyan épül fel egy-egy edzés.

ÉMTovábbi hírek a Sport kategóriából

Sporthírek