"Privatizálják" a mozgássérült parkolókat Dunaújvárosban

Sajátos módon privatizálják a mozgássérültek a számukra kijelölt parkolókat Dunaújvárosban. Lakóhelyük közelében ugyanis a parkolóhelyet jelző táblákra sok helyen egyszerűen kiírják saját autójuk rendszámát, így a parkolót más mozgássérültek nem merik használni. Az önkormányzat eddig még nem intézkedett az ügyben, azt mondják, csak akkor tudnak felszólítást küldeni a jogtalanul elhelyezett feliratok eltávolítására, ha írásban érkezik be hozzájuk a panasz.

Ebben az évben három panasz érkezett az önkormányzathoz, de intézkedés nem történt. Azt mondják, ha írásban adja be valaki a panaszát, akkor foglalkoznak az üggyel. Kötelezik a rendszám feltüntetőjét, hogy vegye le onnan, vagy új táblát helyeznek ki. A mozgássérültek maguk kérvényezik a parkolóhely kijelölését, ezért érthető, hogy a magukénak érzik, de nem jogosultak arra, hogy feltüntessék rajt a rendszámukat.

” Szankción egyelőre nem töri fejét az önkormányzat, de ha több bejelentés is érkezik, akkor kénytelen lesz” – mondta a Független Hírügynökségnek Nagy Zoltán, az önkormányzat útfelügyelője.

Az 50 ezres városban több száz mozgássérült él, arról nincs adat, hogy hányan járnak autóval. A városban körülbelül 180 mozgássérült parkoló van, és egyre nő a számuk. Ebben az évben húsz új tábla került ki a közterületre.

A helyet az önkormányzat jelöli ki, és a táblát is adja hozzá.Sporthírek