Primera División – Messi már 10. az örökranglistán

Barcelona/Budapest, 2012. október 30., kedd (MTI) – A Rayo Vallecano ellen a Primera Divisiónban szerzett szombati két találatával Lionel Messi, az FC Barcelona argentin futballistája 182 bajnoki gólnál jár, amellyel feljött a vonatkozó örökranglista tizedik helyére.

A legutóbbi három Aranylabda-szavazáson nyertes támadó mindössze négy gólra van attól, hogy beérje a rangsor kilencedik helyén álló Santillanát, aki 17 szezon alatt ért el 186 találatot, míg Messi még csak a kilencedik idényében jár – olvasható az FC Barcelona honlapján.

A 25 éves játékosnak – aki hétfőn a legjobb európai gólszerzőt megillető Aranycipőt vette át – az első tízben szereplő futballisták közül a harmadik legjobb a gólmutatója a mérkőzésenként 0,82-es találati aránnyal. Őt csupán az örökrangsor élén 251 góllal álló Zarra (0,91) és a 195-tel nyolcadik Mundo (0,84) előzi meg hatékonyságban.

Messi kilenc fordulót követően 13 találattal vezeti a Primera División góllövőlistáját, s ha ilyen ütemben lesz továbbra is eredményes, a szezon végén akár a hatodik helyig is felküzdheti magát az öröklajstromban.

– MTI –