Áprilisban debütál a Budapesti Állásbörze

Az egyetemektől és főiskoláktól független állásbörzét rendeznek április 24-én a Syma Sport- és Rendezvényközpont “B” csarnokában. A legújabb céges seregszemlére a gazdasági, műszaki, informatikai, természettudományos és bölcsész szakos hallgatókat, illetve pályakezdőket várják, reggel tíztől este hétig.

Az állásbörze a kölcsönös információszerzés helye, ahol egyebek mellett hasznos tippeket kaphatnak a látogatók arról, hogyan kell viselkedni egy állásinterjún illetve milyen feltételeket támaszt a munkaerőpiac a frissdiplomásokkal szemben. Minden résztvevő ingyenes kiadványt kap a bejáratnál az állásajánlatokról, de összesen 12 céges előadás, illetve számos rövidfilm segítségével is megismerkedhetnek leendő munkaadóikkal – mondják a szervezők.

A rendezvény ideje alatt ingyenes budapesti és vidéki buszjáratok indulnak az ország fontosabb felsőoktatási intézményeiből. A fővárosban a Gazdasági-, a Kommunikációs-, a Műszaki-, illetve a Gábor Dénes Főiskolát, valamint a Corvinust, a Műegyetemet és az ELTÉ-t érinti a buszjárat; vidéken a tervek szerint Dunaújváros, Gödöllő, Győr, Kecskemét, Miskolc, Pécs, Szeged és Veszprém városából indítanak különjáratokat.

A szervezők legalább hétezer fiatalt illetve 150 céget várnak a rendezvényre. Bővebb információhoz a www.bpallasborze.hu internetes oldalon lehet jutni.