Április 2-tól az Országgyűlésé a Kossuth tér

Április 2-án adja át a főváros az Országgyűlés Hivatalának a Kossuth tér használati jogát és egy éven belül modern közparkot építenek a területen – erről állapodott meg szerdán Szili Katalin Házelnök, Szilvásy György kancelláriaminiszter, Demszky Gábor főpolgármester és Rogán Antal az V. kerület polgármestere.

Szili Katalin elmondta, hogy április 2-tól a Kossuth tér tulajdonjoga továbbra is a fővárosé marad, azonban az Országgyűlés használja a teret és a fenntartását is a Parlament fedezi. Ezen kívül az április 2-i találkozón tárgyalják a térre tervezett közpark megépítésének forgatókönyvét.

Szilvásy György megerősítette, hogy a kormány egymilliárd forintot rendelkezésre bocsájt a tér átalakítására, ebben azonban nincs benne a szintén tervezett mélygarázs megépítése. Abban mind a négy résztvevő egyetértett, hogy körülbelül egy éven belül épülhet meg az új, nagyobb zöldfelületű új közpark a Kossuth téren.

Szilvásy György kérdésre válaszolva elmondta, hogy a használati jog átadása nem befolyásolja, hogy kik és mikor tüntethetnek a Kossuth téren.