Április 18-án lesz Kaszás Attila búcsúztatása

Becslések szerint 3-4 ezren vettek részt a Kaszás Attila emlékére tartott virrasztáson a Nemzeti Színházban. Az intézmény főigazgatója emelkedettnek nevezte a péntek este 8 órától szombat reggel hatig tartó megemlékezést.

Szombat reggel Jordán Tamás a Független Hírügynökségnek elmondta: nagy méltósága volt a 10 órás virrasztásnak. A Nemzeti Színház nagyszínpadának 600 férőhelyes nézőterére 20 percenként zsúfolásig megtelt nézőkkel, akik egy óriáskivetítőn nézhették meg Kaszás Attila színházi alakításainak emlékezetes pillanatait. A barátok, tisztelők, pályatársak folyamatosan helyezték el virágaikat. Gyertyát gyújtottak Kaszás Attila emlékére a kőszínház előcsarnokában és a hajóorrban felállított emlékhelyen is.

Hosszú sorok álltak a Nemzeti Színház pénztáránál is, ahol Kaszás Attila családjának megsegítésére kibocsátotta adományjegyet lehetett vásárolni. Kérdésünkre Jordán Tamás elmondta, még nem tudnak pontos adatot arról, hogy mennyi adományjegy fogyott az éjszaka, de az igazgató úgy tudja, volt olyan, aki 60 darabot vásárolt az ezer forintos címletből.

Kaszás Attila hamvasztás utáni búcsúztatása április 18-án délután négy órakor lesz a Nemzeti Színházban, közölte szerkesztőségünkkel Jordán Tamás.

Kaszás Attila március 23-án hunyt el.