Friss hírek

2010.01.29. 16:07

Újra van fûtés és melegvíz 256 nyíregyházi lakásban

<p>Újra van fûtés és melegvíz azokban a nyíregyházi lakásokban, ahol pénteken néhány óráig szünetelt a szolgáltatás. A hibát egy kilyukadt távhõvezeték okozta. Kora délután a szolgáltatás helyreállt, a belvárosi lakásokban ismét melegek a radiátorok.</p>

Néhány órára fûtés és melegvíz nélkül maradt több, mint 250 lakás és néhány belvárosi üzlet Nyíregyházán. A lakásokban pénteken 17-18 fokra süllyedt a hõmérséklet. A szolgáltatás azért szünetelt, mert a csõcsatornába lefolyt sós-havas latyak miatt kilyukadt egy 220 mm átmérõjû távhõvezeték - mondta a Független Hírügynökségnek Tóth Illés a Nyírtávhõ Kft. mûszaki igazgatója.

Reggel nyolc és délután két óra között 5-6 fokot csökkent a hõmérséklet a lakásokban.
Nyíregyházán összesen 46 km-nyi távhõvezeték van. A most meghibásodott vezeték 15 éves, nem számít réginek., ezért a hiba váratlanul érte a szakembereket. A három méteres lyukas csõszakaszt kora délután cserélték ki. A lakásokban és az üzletekben újra melegek a radiátorok és helyreállt a melegvíz szolgáltatás is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!