Premier League – Nem robbanószerkezet volt az Old Traffordon talált tárgy

London – A manchesteri rendőrség szerint “rendkívüli mértékben” hasonlított egy igazi robbanószerkezetre, de mégsem az volt az a gyanús tárgy, amely miatt szombaton törölték a Manchester United és a Bournemouth bajnoki mérkőzését.

A rendőrség vasárnap esti bejelentése szerint “nem volt működőképes” a szerkezet. Nem sokkal korábban a brit hadsereg tűzszerészei ellenőrzött körülmények között a helyszínen felrobbantották az Old Trafford stadionban talált tárgyat, és az ezután elvégzett vizsgálat állapította meg, hogy nem valódi pokolgépről volt szó – áll a rendőrségi közleményben.

Meg nem erősített médiaértesülések szerint a riasztást és a stadion kiürítését azután rendelték el, hogy az egyik mosdóban egy mobiltelefont találtak, amelyhez egy cső volt rögzítve.
A stadionban 75 ezer néző várta a mérkőzés kezdetét, a kiürítés incidensek nélkül zajlott.

A manchesteri szurkolók abban reménykedtek, hogy csapatuk kiharcolja a negyedik helyezést a Premier League tabelláján, és ezzel a részvételi jogot a Bajnokok Ligája-sorozatban. A városi rivális Manchester City által a Swansea ellenében vasárnap elért 1-1-es döntetlen azonban a gólkülönbség alapján ezt gyakorlatilag kizárja – hacsak a Manchester United az új időpontban lejátszandó mérkőzésen nem győz 19 góllal.

A Manchester United-Bournemouth meccset a közép-európai idő szerint 16 órára kitűzött kezdés előtt 20 perccel előbb felfüggesztették, majd a rendőrség tanácsára törölték.

A hangosbemondón az “operation red code” bejelentés hangzott el, amely a legmagasabb szintű biztonsági riasztás, és a kiürítés elrendelését jelentette.

A manchesteri rendőrség szerint a stadion teljes átkutatása még vasárnap este is folyamatban volt.

A Premier League vasárnap esti közleménye szerint a mérkőzést “a lehető leghamarabb” meg kell tartani, bár ez “logisztikai nehézségekbe” ütközik, mivel a Manchester United jövő vasárnap az FA Kupa döntőjében játszik a Crystal Palace-szal.

– MTI –