Praktikákról, megelőzésről is szó volt Edelényben

Az előadáson
Az előadáson
Edelény – Fórumokat szerveztek Edelényben, hogy ne váljanak áldozattá az idősek.

Száz edelényi időskorú vett részt a bűnmegelőzési programsorozat egyik elemeként a város szociális szolgáltatóközpontjában tartott fórumokon: vagyonvédelmi eszközöket is kiosztottak nekik.

Pályázatnak köszönhetően

Az edelényi önkormányzat sikeresen pályázott a Belügyminisztérium Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsa által meghirdetett bűnmegelőzési projektek megvalósítására. 11 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült a város szemléletformáló, ismeretterjesztő és preventív foglalkozások, rendezvények megszervezésére. Az „Élhetőbb Edelényért – prevenciós bűnmegelőzési intézkedések megvalósítása” című pályázat keretében a programsorozat egyik elemeként száz idős ember vett részt a fórumokon.

Kaptak egyet-egyet

Az interaktív rendezvényen a trükkös lopásokról, egyéb, főként az idősek sérelmére elkövetett bűncselekményekről és elkövetési formáiról, azok kivédésének lehetőségeiről kaptak tájékoztatást. A vagyonvédelmi praktikákon túl a személyi riasztó, valamint az elektromos ajtóék használatát és hasznosságát ismertette az előadó. Ezekből minden résztvevő térítésmentesen kapott is egyet-egyet.

ÉM
hirdetés


hirdet�s