hirdetés

2021.11.19. 17:29

Testi-lelki harmónia reiki segítségével

A mai felgyorsult világban egyre többen keressük a megfelelő módszert, hogy elérjük a testi-lelki harmóniát, lenyugodjon a lelkünk, és feltöltődjön egyúttal a szerveztünk.

Forrás: jikidenreiki.hu

Egy japán hagyomány gyakorlásával még többet is tehetünk önmagunkért!

Mit jelent a reiki?

Egy Japánból eredő kézrátételes gyógymód, emellett egy önfejlesztő módszer a reiki, amely napjainkra egyre népszerűbbé válik a testi-lelki harmónia megtalálásához és annak hosszú távon való fenntartásához.

Egyszerű és sokszínű az alkalmazhatóságának területe, éppen ezért kedvelik sokan világszerte. Az akut és rendszeres problémák kezelése mellett a megelőzésre, valamint a lelki eredetű gondok megoldására is kiválóan alkalmas.

A reiki lényege, hogy különleges eszközök nélkül szünteti meg a probléma gyökerének okát. A szervezetünkben lévő toxinokat, energetikai blokkot a csatornázott univerzális energia segítségével feloldja, ennek köszönhetően pedig a regeneráló rendszer működésbe lép.

Mint azt a tradicionális japán Jikidenreiki is tanítja, a reiki segítségével – ha rendszeresen folytatjuk – kiegyensúlyozottá válhatunk, a belső béke és harmónia megteremtésével pedig a hétköznapokban nyugodtabbak leszünk, és az emberi kapcsolatainkat szintén pozitívan befolyásolja.

A reiki jellegzetességei

A reiki által önmagunk testi-lelki egyensúlyát vagyunk képesek megteremteni, illetve gyógyírt adni a problémáinkra. Ez az energiaközvetítés megvalósulhat finom érintéssel, ráfúvással vagy fókuszált nézéssel.

A bennünk szunnyadó reiki energiát a mester éleszti fel a beavatás során, majd rajtunk múlik, hogy ez a spirituális erő továbbfejlődjön, elmélyüljön bennünk folyamatos gyakorlással.

A beavatás, a módszer átadása minden esetben személyesen történik, a hagyomány rendszeresen mesterről tanítványra száll egészen 1922 óta, amikor Mikao Usui alapító megvilágosodását követően kidolgozta.

Mindazonáltal a reiki egy szellemi út is, amelyen a tanítványok követik az alapító öt életszabályát és a mindennapi lelki egyensúlyra törekszenek.

Miben segít a reiki?

Jogosan felvetődik a kérdés, miben segít a reiki pontosan, miért növekszik rohamosan a népszerűsége?

Megtanít a testi-lelki egészség megőrzésére, hogyan oldjuk a stresszt és a szorongást vagy hogyan lazíthatunk egy kimerítő napot követően úgy, hogy valóban feltöltődjünk energiákkal. Hatékonyan kezelhetőek vele akut vagy krónikus fájdalmak, kisebb balesetek esetén is segít a fájdalomcsillapításban.

A reiki gyakorlása hozzásegít a gondolatok kitisztulásához, az elme lecsillapításához és a belső béke megteremtéséhez. Jótékonyan hat egyes traumák feldolgozására, valamint régi rossz szokások megváltoztatásában.

Segítségével egy életmódváltáson mehet keresztül az ember, amely pozitívan hat az önértékelésre, az emberi kapcsolatokra, és nem mellesleg tudatosabban és pozitívabban gondolkodunk általa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában