Szponzorált tartalom

2021.09.23. 16:24

Gyakori tévhitek a székhelyszolgáltatással kapcsolatban

Minden vállalkozásnak kell székhelyet választania, ennek okán pedig sokan gondolkodnak a székhelyszolgáltató igénybevételén. Azonban jó néhány pletyka kering a szolgáltatással kapcsolatban, amelyek sokakat elbizonytalanítanak. Ezek a tévhiteknek azért jöhetnek létre, mert még mindig sokan nem értik a szolgáltatás lényegét. Összegyűjtöttük a leggyakrabban felmerülő tévhiteket.

Forrás: freepik

Tévhitek: „rájuk száll az adóhatóság”, „a székhelymódosítás körülményes”

Gyakori tévhit, hogy azokra, akik székhelyszolgáltatót vesznek igénybe, rászáll az adóhatóság. A megbízható székhelyszolgáltatók legálisan végzik a tevékenységüket, minden törvényt betartanak. Szóval a szolgáltatás igénybevétele esetén pusztán a székhely miatt nem kerülhet sor NAV-ellenőrzésre. Amennyiben a cég a székhelyhez nem kapcsolódó törvényi előírásokat, valamint határidőket betartja, nem kell tartania a rendszeres NAV-ellenőrzéstől. További tévhit, hogy a székhelymódosítás körülményes, sok időt, pénzt és energiát igényel. Ez sem igaz, hiszen mindössze néhány egyszerű lépésből áll a székhelymódosítás.

A székhelyszolgáltatás igénybevételéhez szükséges szerződés megkötése mindössze 20-40 percet percet vesz igénybe, ha előtte le lett egyeztetve az összes adat. A legtöbb székhelyszolgáltató szerződött ügyvédekkel, így egyetlen helyen kivitelezhető minden „papírmunka” – ezekben az esetekben a legtöbbször az ügyvédi munka ingyenes, azt a székhelyszolgáltató rendezi az ügyvéd felé. Az ügyvéd elkészíti a szükséges dokumentumokat, csatolja a szolgáltató által kiállított székhelyhasználati hozzájárulást, az elkészült dokumentumokat pedig benyújtja a cégbíróságnak. Az adóhatóságot a cégbíróság értesíti a székhelymódosításról. A további bejelentési kötelezettségeket a könyvelő végzi el. A postai meghatalmazás leadását már a székhelyszolgáltató intézi a postánál. A cégvezetőnek annyi a feladata, hogy a szükséges dokumentumokat aláírja, illetve az önkormányzatnak, valamint a bankjának bejelentse a székhelyváltozást. Ehhez szükség lesz a cégdokumentumokra, valamint a végzésre. A partnerek pedig egyszerűen tájékoztathatóak e-mailben a székhelyváltoztatásról.

Tévhitek: „drága a székhelyszolgáltatás”, „felesleges kiadást eredményez”

Még mindig van olyan, aki arra hivatkozik, hogy drága a székhelyszolgáltatás. Érdemes számolni kicsit, és átgondolni, hogy mennyibe kerülne egy alkalmazott bére, aki hasonló feladatkörre lenne felvéve. Hamar kiderül, hogy a székhelyszolgáltató éves költsége nem éri el az alkalmazott havi bérének költségét. Amennyiben iparűzési adótól mentes településre kerül bejelentésre a székhely, még többet lehet spórolni. Szóval az anyagiakat tekintve minden esetben jobb választásnak bizonyul a székhelyszolgáltató igénybevétele.

Szintén gyakran lehet hallani a következő tévhitet, miszerint felesleges kiadást eredményez a székhelyszolgáltató, hiszen az általa végzett feladatot mindenki el tudja végezni. Azoknak, akik irodát bérelnek és asszisztensük vagy titkárnőjük van, valóban nem érdemes székhelyszolgáltatóra költeniük, hiszen elvégzi ezt a feladatot az alkalmazott. Amennyiben kezdő vállalkozásról van, akinek a tevekénysége nem igényel irodabérlést, már más a helyzet. Esetükben jobban megéri a székhelyszolgáltatás igénybevétele. Számukra ez az egyszerűbb és költséghatékonyabb megoldás. A székhelyszolgáltatásnak köszönhetően nem fordulhat elő, hogy nem kerülnek átvételre a hivatalos levelek. Reméljük, sikerült eloszlatni a tájékozatlanságból fakadó tévhiteket. A székhelyszolgáltatás kiváló lehetőség azok számára, akiknek nem éri meg saját tulajdonú vagy bérelt ingatlant székhelyként használni. A megbízható, szabadon választható székhelyszolgáltató törvényesen működik, és leveszi ügyfele válláról a székhellyel kapcsolatos ügyintézéssel járó adminisztrációs terheket.

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában