Szponzorált tartalom

2021.04.29. 09:31

Zajlik az élet Nyíriben

Orbán József polgármester az aktualitásokról mesélt.

A 400 fős települést sajnos eléggé megtörte a vírus, sokan kórházba kerültek. De a falu összefogása példás volt a járvány legsúlyosabb időszakában is. Most már szerencsére túl vagyunk a nehezén, a lakosság 70 százaléka vagy átesett a víruson vagy megkapta az oltást.

De az elmúlt hónapok alatt sem tétlenkedtünk. Közmunkaprogramban elkészült a temető kerítése és új burkolatot kapott a bejárat. A Kultúrház felújítása is folytatódott. A régi ablakokat lecseréltük új nyílászárókra, illetve a hátsó bejáratnál egy előtető került kialakításra. A színesre festett gumikba ültetett növények átkerülnek fa virágládákba, szintén a közmunka keretében. Ebben az évben szeretnénk az összes belterületi utat felújítani. Jelen pillanatban fut egy testvértelepülési pályázat, amit tavaly nyertünk meg. Nagy esemény, hogy lett egy romániai testvértelepülésünk, az erdélyi Havad község. Hivatalosan már megtörtént a kapcsolatfelvétel és folyamatos közöttünk a kommunikáció. Mihelyt a járványügyi helyzet engedi, megtartjuk a hivatalos ceremóniát, majd kölcsönös látogatást teszünk egymásnál.

A katolikus templomunk is nyert 15 millió forint pályázati összeget, melyet a belső rész renoválására fordítunk. Tavaly a református egyház tulajdonában lévő templomot tudtuk felújítani. Így a hívők szebb környezetben tudják majd gyakorolni a hitéletet, mindenki nagy örömére. Az egyház kezelésében létrejött a falu első vendéglátó-szállásadó helye, a tavalyi évben nagyon jó látogatottságot értünk el. Tervben van további vendégváró egységek megnyitása is.

A falun halad át a Sárospatak–Kassa bicikliútvonal, valamint a Füzéri várhoz is rajtunk keresztül lehet eljutni. Ez az átmenő forgalom alapozza meg a település turisztikáját.

– PR cikk –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában