szponzorált tartalom

2021.03.19. 15:30

A vállalkozások mentőöve – Széchenyi Kártya Program

Ádám Imre, a (VOSZ) Vállalkozók Országos Szövetségének Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke őszintén biztatja a vállalkozásokat, hogy éljenek a lehetőséggel, amit a Széchenyi Kártya Program nyújt.

Forrás: dreamstime

2002 óta a vállalkozások szolgálatában

A Széchenyi Kártya Programot azért hívtuk életre, hogy segítsük a mikro-, kis- és közepes vállalkozások gazdasági fejlődését és likviditási gondjainak megoldását.

Megalapításunk óta állami kamattámogatással és állami garanciavállalással működünk, ez maximálisan megkönnyíti a vállalkozások számára a hitelfelvételt. Ilyen háttérrel a bankok is sokkal biztosabban adnak hitelt, mellyel nemcsak az átmeneti pénzügyi nehézségeket hidalhatják át a vállalkozások, de bátran beruházhatnak, fejleszthetnek, s az uniós forrásokkal is hatékonyan gazdálkodhatnak.

Ez egy olyan hitel, ami túlélve a pénzügyi válságokat, mindig mentőövet tudott dobni a segítségre szoruló vállalkozásoknak.

Az igénylés menete

Irodáinkban egyszerűen benyújthatják a hitelkérelmet. A válság idején is nyitva áll az ajtónk az igénylők előtt. Büszkék vagyunk arra, hogy a hiteligényléseket még a befogadás napján feldolgozzuk, ráadásul bejelentkezés nélkül is fogadjuk az ügyfeleket. Ha a szükséges dokumentumokat előzetesen kitöltik, akkor az ügyintézési időtartam még tovább rövidül. A bankok jellemzően pár héten belül döntenek. Minden esetben előminősítjük a hiteligénylőt a bank számára. A végleges döntést a bank hozza meg. Jellemzően az kapja meg a hitelt, akinek több éves működési viszonya van, megfelelően gazdálkodik, nyereséges, kiegyensúlyozott a könyvelése és megfelelő szakmai múltja van. Start-up vállalkozások a Széchenyi beruházási hitelt igényelhetik, amennyiben megfelelő üzleti tervvel állnak elő. Ez a hitelforma a legoptimálisabb a vállalkozások számára, hogy egyszerűen, gyorsan, könnyített feltételekkel, és ami nagyon fontos, ingatlanfedezet nélkül kaphassanak hitelt.

Krízis konstrukciók a járvány idején

A koronavírus járvány miatt kedvezőtlen helyzetbe jutott kkv vállalkozások új, kiemelt mértékű állami támogatást nyújtó konstrukciók közül válogathatnak. Az új konstrukciók egyrészt azonnali likviditási forrásokat biztosítanak a vállalkozások számára, másrészt a veszélyhelyzet lejártát követő időszakban is segíthetik a normál üzletmenet helyreállítását, valamint megalapozhatják a jövőbeli növekedés lehetőségét megteremtő beruházásokat is. A Széchenyi Kártya Program ezen hitelezési formáit minden eddiginél kedvezőbb kondíciókkal, a teljes futamidő alatt rendkívül alacsony, jellemzően fix kamatozással érhetik el. Jelenleg az agrárszektor teljes hiteldíjmutatója 0%, azaz az állam átvállalja a kamat teljes összegét. A koronavírus miatt leginkább támogatásra szoruló ágazatok, úgymint az idegenforgalom, vendéglátás és a szolgáltatói ipar is 0,1-4% közötti, kedvezményes kamatozással juthat hitelhez. A Széchenyi Kártya Program eddigi hiteligénylési összege már meghaladta az 500 milliárd forintot, országszerte 16.000-nél is többen igényelték ezt a rendkívül kedvező hitelformátumot.

A program elemei

  • Széchenyi Kártya Folyószámlahitel Plusz
  • forgóeszközhitel 750 millió forintig

  • Széchenyi Munkahelymegtartó Hitel
  • munkabér megelőlegezésére személyi jellegű ráfordításokra, illetve bármely egyéb személyi jellegű kifizetésekre, juttatásokra

  • Széchenyi Turisztikai Kártya
  • a turisztikai szektorban működő kkv-k számára

  • Széchenyi Likviditási Hitel
  • számla nélküli finanszírozással

  • Széchenyi Beruházási Hitel Plusz
  • ingatlan beruházásra, tárgyi eszköz beszerzésre, üzletrész vásárlásra (generációváltás elősegítése) átmeneti támogatás jogcímen tehergépjármű vásárlásra is.
  • Agrár Széchenyi Kártya
  • 2011 óta létező szabad felhasználású folyószámlahitel mezőgazdasági szektorban dolgozó vállalkozások részére

  • Agrár Széchenyi Kártya Plusz
  • agrár vállalkozások részére

  • Agrár Széchenyi Beruházási Hitel Plusz
  • agrár beruházási hitelcélokra, illetve hozzá kapcsolódó forgóeszköz beszerzésre

    További információ és igénylés benyújtása:

    A VOSZ megyei irodájában.

    Telefon: 46/413-643

    Mobil: 70/319-4369

    Cím: 3526. Miskolc, Szentpéteri kapu 80. fszt.5. (Business Center, a Tescoval szemben)

    (PR cikk)

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában